Ny bok hevder Trump fortalte nær støttespiller at han ikke forventet å vare ut oktober 2015

(Dagbladet): I forrige uke sjokkerte USA en hel verden da de stemte republikaneren Donald Trump inn i Det hvite hus.

Den kontroversielle realityrikingen har gang på gang under kampen om presidentjobben, overgått alles forventninger og spådommer.

Også sine egne, hvis vi skal tro den nye boka «Unprecedented» som mediegiganten CNN gir ut i disse dager, og selv omtaler.

- Skulle støtte Christie

Boka, som skildrer det amerikanske presidentvalget, hevder nemlig at Donald Trump selv trodde at han ikke skulle vare lengre enn oktober 2015.

Etter det var planen å støtte sin nære støttespiller Chris Christie, New Jersey-guvernør, og hans presidentkandidatur, ifølge boka.

«Trump fortalte Christie i 2015 at han ikke forventet å vare forbi oktober – på det tidspunktet skulle han støtte Christie», forteller en anonym Christie-rådgiver i boka.

«De hadde nok en avtale om at den første som røk ut, skulle støtte den andre», legger rådgiveren til.

Boka er i ført i pennen av Thomas Lake, med hjelp fra Jodi Enda og Susan Baer – samt CNNs politiske avdeling.

I den poengterer de at i nominasjonskampen var Trump og Christie ikke så fiendtlige overfor hverandre, som de var mot de andre kandidatene.

Trump og Christie skal blant annet ha funnet en felles fiende i Marco Rubio.

Støttet Trump

Men da Donald Trump vant mer og mer terreng i kampen om partiets nominasjon, trakk Christie seg, og la sin støtte bak Trump.

Hvorvidt valgresultatet i forrige uke hadde sett annerledes ut hvis Chris Christie var republikanernes presidentkandidat og ikke Donald Trump, blir bare spekulasjoner.

Men Chris Christie har trolig sikret seg en høyt betrodd stilling i Donald Trumps regjering. Etter at han kapitulerte, ble han én av Trump-valgkampens viktigste støttespillere.

Etter seks år som guvernør, betyr det i det minste at én i Trumps regjering i alle fall vet hvordan man styrer en delstat.

«Gisselet» Christie

I mars, etter at New Jersey-guvernøren Chris Christie trakk seg fra nominasjonskampen, la han altså sin støtte bak Donald Trump og hans kandidatur.

For å markere støtten, dukket han opp på en scene sammen med Trump under et valgkamparrangement. I amerikansk presse var det imidlertid ikke det faktum at Christie støttet Trump som stjal overskriftene, men hvordan han så ut da han gjorde det.

En rekke mediehus bemerket nemlig at på bildene av Trump og Christie sammen, så det ut som om Christies blikk var særdeles langt og tomt. Da raste spekulasjonene om hvorvidt Christie på noen som helst måte ble tvunget til å støtte Trump.

Så ble det, på humoristisk vis, antydet at guvernøren ble holdt som gissel.


#FREECHRISCHRISTIE: Bildene av det mange antok var en ukomfortabel Chris Christie gikk verden rundt i mars fordi det så ut som om han hadde blitt tvunget til å stille opp for Trump. Mange spøkte med at det så ut som om guvernøren hadde blitt tatt som gissel. Foto: EPA / NTB Scanpix
Vis mer

Emneknaggen #FreeChrisChristie tok Twitter med storm, og det hele gikk så langt at Christie måtte svare på spørsmål fra pressen om han ble tvunget til å støtte eiendommogulen Trumps kandidatur eller ei.

- Nei, jeg ble ikke holdt som gissel. Nei, jeg var ikke på scenen mens jeg tenkte «å herregud, hva har jeg gjort?», sa Christie selv om hendelsen og bildene av det tomme, lange blikket hans.

Monday, November 14th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments