Nora Mørk:- Jeg er lei meg, både på hennes og mine vegne

  • Norge – Danmark klokka 19.45 på TVNorge

STAVANGER (Dagbladet): Nora Mørk (25) lader opp til et nytt mesterskap med håndballjentene. OL er historie og nå gleder hun seg til EM om ei drøy uke. Men samtidig er det et lite savn i EM-troppen.

Mørk skulle gjerne sett at tvillingsøster Thea endelig fikk sjansen.


I LARVIK Thea Mørk kom ikke med i EM-troppen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Vis mer

- Ja, jeg er skuffet. Jeg er lei meg, både på hennes og mine egne vegne, sier Nora Mørk til Dagbladet.

Tett

Thea og Nora Mørk har begge vært skadeplaget i karrieren og begge spilte sammen i Larvik inntil Nora dro til ungarske Györ i høst.

Nora trodde hun og søsteren endelig skulle få oppleve et internasjonalt mesterskap sammen nå i desember. Slik gikk det ikke.

- Jeg håpet og trodde at vi endelig skulle få et EM sammen. Thea har kvaliteter som laget trenger og jeg synes det er synd hun ikke er med, sier Nora.

Thea og Nora har fulgte hverandre fra barndomsklubben Bækkelaget, via Aalborg, Njård og Larvik.


14 ÅR: Thea (t.v.) og Nora Mørk, 14 år gamle.
FOTO: METTE BUGGE
Vis mer

- Best for laget

Landslagssjef Thorir Hergeirsson fant plass til to venstrekanter i 14-mannstroppen: Camilla Herrem og Sanna Solberg. Solberg har vært skadeplaget med hjernerystelse i høst, men ble foretrukket av ledelsen.

- Vi hadde fire venstrekanter på 28-lista (bruttotroppen til EM). Camilla Herrem er den soleklart beste venstrekanten i Norge for tida. Sanna Solberg har noen andre kvaliteter som er viktig for oss i forsvarsspillet. Hun er en god kantspiller og ekstremt viktig for å disponere laget vårt riktig. Også har vi Thea som er rett bak disse. Hun har hatt en god høst og har utviklet seg bra, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Det er så mange unge kantspillere som er på gang. Thea var nærmere nå enn hun noensinne har vært, men laget trengte andre kvaliteter.

- Vi har potensial til å slå alle på en god dag. Samtidig er vi ydmyke og vet at vi ikke tar medalje eller gull uten tøff kamp. Vi må utvikle oss gjennom denne cupen og få en stigning i EM. Det er en betingelse for å kjempe om gull og medaljer, sier Hergeirsson.

Norges neste kamp i Møbelringen Cup er mot Frankrike lørdag kl. 18.15. Russland er motstander søndag. EM starter mot Romania 5. desember.

Thursday, November 24th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments