NFF kan avgjøre internt kjønnsdrama i Vålerenga: Hvem får spille åpningskampen?

(Dagbladet): Det er mer enn bare Ronny Deilas kommende byggverk som skal løftes, reises og ferdigstilles i 2017. Det samme gjelder Vålerengas nye storstue med en tilskuerkapasitet på 17 834 sitte- og ståplasser.

Den opprinnelige planen var at stadion skulle åpnes 1. august. Dernest ble åpningen utsatt til 1. september. Den første kampdatoen som kommer etter dette, er 9. september. Da skal Vålerengas nye arena åpnes.

Spørsmålet er hvem som skal spille den første kampen: Hvem får den stolte æren? Blir det herre- eller kvinnelaget?

Selv om ingen av leirene frykter en tilsvarende saga som da Bjørn Einar Romøren kuppet Anette Sagens historiske førstehopp i Holmenkollen, er det en intern uenighet om hvem som får det første sparket på ballen.

- Ingen slåsskamp internt

Blir det kvinnene først?

- Det er ingen slåsskamp internt, men det er en diskusjon om hvem som skal spille den første kampen. Det stemmer, sier daglig leder i Vålerenga Fotball, Morten Grødahl, til Dagbladet.


VIL HA ÅPNINGSFEST: Vålerengas fotballherrer vil gjerne spille den første kampen på Vålerengas nye arena. Det samme ønsker kvinnene. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Vis mer

- Vi vurderer å ha en felles åpningshelg hvor begge lag spiller samme dag og et stort opplegg rundt dette. Å åpne en ny arena, er bare noe vi får gjøre én gang i livet. Da må det gjøres skikkelig.

NFF avgjør

Daglig leder Vålerenga Fotball Elite, Erik Espeseth, jobber for at herrene skal spille hovedrollen under åpningsfesten.

- Terminlisten kommer mandag, så får vi se om vi får ønsket vårt oppfylt om å spille 9. september. Forhåpentligvis blir det en festhelg, sier Espeseth til Dagbladet.

Terminlisten i Eliteserien offentliggjøres mandag 19. desember kl. 20.00. Toppseriens terminliste lanseres dagen etter.

- Det er selvfølgelig et ønske blant begge lag om å spille først. Vi håper at begge kan spille samme dag. Vi har bedt om hjemmekamp for begge lag denne dagen, sier Grødahl.

Frykter ikke Romøren-Sagen-drama

Norges Fotballforbund kan avgjøre den interne diskusjonen i Vålerenga om det er herre- eller kvinnelaget som skal spille først kamp på Vålerengas nye storstue.

Svaret får vi i begynnelsen av neste uke, så fremt ingen av lagene planlegger et stunt om de ikke får det som de vil?

- Jeg tror ikke det blir noe nytt Romøren-Sagen-drama. Romøren tok en spansk en, men jeg kan ikke skjønne hvordan noe lignende kan gjentas her, sier Grødahl.

- Dette er noe vi må diskutere. Det vil overraske meg om vi får se en ny Romøren-Sagen-situasjon, supplerer Espeseth.

Friday, December 16th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments