Nevøen til Berlin-mistenkt pågrepet i Tunisia

(NTB/Dagbladet): Tre personer er pågrepet i Tunisia. De tre er kobles til mannen som er mistenkt for å stå bak angrepet på et julemarked i Berlin mandag.

Nevøen til den mistenkte gjerningsmannen skal være blant de pågrepne. De tre knyttes til mannen som er mistenkt for å stå bak angrepet på et julemarked i Berlin mandag.

Nevøen til den mistenkte gjerningsmannen skal være blant de pågrepne, opplyser Tunisias innenriksdepartement lørdag.

I en uttalelse skriver departementet at de tre mistenkte skal være medlemmer av en «terrorcelle med koblinger til terroristen Anis Amri».

De tre ble pågrepet fredag.

Lagde video

I en video, som ble offentliggjort av Den islamske stats (IS’) mediegren i går, Amaq opptrer den mistenkte Berlin-terroristen Anis Amri. Han sverger troskap til IS’ leder Abu Bakr al-Baghdadi og lover å kjempe mot «korsfarere» og «griser».

- Dette er min beskjed til korsfarerne. Med Guds vilje skal vi slakte dere. Jeg sverger at vi skal slakte dere, sier 24-åringen.

Videoen er filmet av Amri selv, på ei gangbru nord i Berlin, ikke langt fra stedet der han tiltvang seg vogntoget han brukte i angrepet mot julemarkedet på Breitscheidplatz mandag, der 12 ble drept og 48 skadd.

IS tok tirsdag på seg ansvaret for angrepet.

Skutt og drept

Etter en intens menneskejakt ble Amri i går skutt og drept av italiensk politi i Milano. Han trakk våpen under en rutinemessig kontroll og skadeskjøt en av politimennene før han selv ble drept.

Italiensk politi er helt sikre på at mannen som ble skutt i Milano, er Amri; de har bl.a. identifisert ham på grunnlag av fingeravtrykk, som også ble funnet i vogntoget.

Det har kommet fram at den 24-årige tunisiske asylsøkeren i flere måneder var i tysk politis søkelys på grunn av mistanke om terrorplanlegging. Ingen bevis ble funnet, og han gikk fri.

Saturday, December 24th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments