- Nå kan vi lage atomraketter

(Dagbladet): Klokka halv tre i natt norsk tid gjennomførte Nord-Korea sin femte prøvesprenging av atomvåpen.

Nå sier landet at de har kommet så langt i sitt atomvåpenprogram at de er klare for å plassere en atombombe på en ballistisk rakett.

- Bomben er nå standarisert slik at den kan monteres på en ballistisk rakett. Det betyr at Nord-Korea nå kan produsere så mange atomraketter vi vil, i en rekke forskjellige størrelser, sier en nyhetsoppleser i den statlige tv-kanalen KCTV, melder CNN.

Kan nå Japan

Parallellt med at landet har utviklet et atomprogram har de utviklet og testet raketter som er store nok til å bære atomvåpen og frakte dem så langt som til Japan. De har også utviklet og testet ballistiske raketter som skytes opp fra ubåter.


RYSTELSER: Direktør Director Ryoo Yong-gyu ved den sør-koreanske jordskjelvvarsel-tjenesten peker på episenteret til rystelsene etter nattens atomprøvesprenging. Foto: Ahn Young-joon/AP
Vis mer

Påstanden om at de nå er klare til å lage en atomrakett er nettop det mange har fryktet når Nord-Korea har jobbet fram sitt atomprogram samtidig som de har utviklet raketter.

Fanatisk uansvarlig

Sør-Koreas fordømmer testen og sier det er et klart brudd på FN-sesolusjonen. President Park Geun-hye sier nattens prøvesprenging er «fanatisk uansvarlig».

Nattens prøvesprenging ble gjennomført i Kilju kommune nord-øst i landet. Dette er den samme regionen som de fire foregående prøvesprengingene har blitt gjennomført i. Den forrige atomprøvesprengingen ble gjennomført i januar.

(Dagbladet kommer med mer)

Friday, September 9th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments