Mørke teorier om Dolores fortid

(Dagbladet): De løse trådene i Westworld-universet har mer eller mindre begynt å samle seg for observante fans av serien. På nett florerer det av diskusjoner om Western-robotene og menneskene i HBO-serien, som ifølge Medier24 har satt seerrekord for HBO Nordic med et seertall på 11,7 millioner per episode.

HBO-sierien «Westworld» er basert fra sci-fi-klassikeren fra 1973. I serien spiller blant annet stjerner som Anthony Hopkins, Evan Rachel Woods og norske Ingrid Bolsø Berdal.

Mandag ble åttende episode av serien «Trace Decay» sendt og diskusjonene på nett har mildt sagt vært mange.

Spoileradvarsel! Har du ikke sett denne episoden av «Westworld» ennå, bør du slutte å lese nå.

Er The Man in Black avslørt?

Etter å ha sett at Bernard egentlig er en robot, som muligens har fungert som Fords dødsmaskin to ganger, kan man være svært usikker på hvem som egentlig er hvem av mennesker og roboter både innenfor og utenfor parken.

Ifølge kulturredaktør i Huffington Post, Bill Bradley, bekreftet episode åtte at William og The Man in Black er samme person. Årsaken er at vi følger ulike tidslinjer og at vi ser dem med 30 års mellomrom.

Ifølge Bradley dukket det opp flere ledetråder som underbygger dette:

Mens William har planer om å gifte seg så snart Westworld-ferien er over, forteller The Man in Black at han har vært gift i 30 år.

The Man in Black treffer også den samme kvinnelige roboten som William traff da han ankom Westworld. The Man in Black sier at han ikke kan tro at hun ikke er pensjonert ennå.

Ifølge nettstedet Vulture, som har samlet en rekke fanteorier, bekrefter ikke møtet at The Man in Black er William, men møtet med denne kvinnelige roboten bekrefter at Williams tidslinje startet lenge før The Man in Blacks startet sin nåværende ferd gjennom Westworld.

Flere tidslinjer

Teoriene om at vi følger flere forskjellige tidslinjer samtidig i det fiktive Western-universet er flere.

Bradley mener dette også blir bekreftet med Dolores spørsmål til William: ‘When are we?’

Ifølge en teori følger vi tre forskjellige perioder samtidig. Den ene perioden er da parken åpnet for 35 år siden, mens Dolores og Williams ferd foregår 30 år tilbake i tid. The Man in Blacks leting etter labyrinten og Maeves forståelse av egen eksistens skjer i nåtid.

Festmåltid av en grubleserie

Dagbladets anmelder Marie L. Kleve beskriver «Westworld» som et gigantisk festmåltid av en grubleserie.

- Det er imponerende hvor godt de har klart å skru det sammen, slik at vi blir nysgjerrige. Men skal vi henge med, må vi få noen svar innimellom, slik sett kom bekreftelsen på en av de største fanteoriene – at Bernard er robot – i grevens tid, sier hun.

Kleve er fortsatt ikke helt overbevist om at William er The Man in Black, selv om de har mange likhetstrekk.

- Det er på en måte litt for åpenbart. Dessuten er 30 år lang tid, da må parken ha hatt helt forskjellige ansatte i de to ulike tidslinjene. At vi følger minst tre ulike tidslinjer, er jeg helt overbevist om. Det er så mange av robotene som dukker opp i helt forskjellige roller, så det er nødt til å være mye tid som skiller flere av scenene. sier hun.

Har Dolores en mørk fortid?

En annen spekulasjon handler om hvem Dolores egentlig er.

Reddit.com diskuterer fansen muligheten for at Dolores faktisk er den mystiske Wyatt, som tidligere begikk en blodig massakre. Ifølge diskusjonene er dette noe av grunnen til at Wyatt ikke har dukket opp.

Ifølge teoriene prøver Dolores, eller kanskje Wyatt (?), å komme seg tilbake til den lille byen som Ford gravde opp for å fullføre sitt nye narrativ.

Ifølge diskusjonene ligner også Dolores flashbacks når hun kommer til kirken i landsbyen på det Teddy husker om Wyatts massakre.

Flere roboter

Nettstedet Vulture.com mener bekreftelsen på at Bernard faktisk er en robot bidrar til at det henger enda flere spørsmål i lufta. Hvem ellers er roboter utenfor Westworld? Og er vertene (robotene) basert på virkelige mennesker?

Mistanken om at Bernard er basert på et virkelig menneske som tilogmed kan være Arnold er for tidlig å si, men ifølge nettstedet er det sannsynlig at Arnold fortsatt er i live da han har inkludert seg selv i Westworld-universet gjennom ‘samtaler’ med Dolores og Maeve.

- Vi har fått vite mistenkelig lite om hvordan han døde. Jeg tror Dolores har hatt noe med det å gjøre, kanskje fordi Arnold har hatt noen planer for henne som Ford ikke har vært så begeistret for? sier Kleve.

Thursday, November 24th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments