Modell og realitystjerne kastet ut av Twitter etter Hitler-hilsen

(Dagbladet): Sanger, modell og realitystjerne Tila Tequila er utestengt fra sosiale medier. Utestengelsen kommer som følge av at Tequila, hvis egentlig navn er Tila Nguyen, tvitret et bilder der hun gjorde Hitler-hilsen.

Bildet er tatt på en samling for den politiske bevegelsen lengst til høyre i USA – den såkalte alt.right-bevegelsen, som avviser tradisjonell konservatisme, og ofte knyttes opp mot ny-nazisme.

Bildet Tila Tequila tvitret til omverden var etterfulgt med beskrivelsen «seig heil». Hun flere ganger rasistisk budskap med undertoner rettet mot nazismen, og i 2013 la hun ifølge Huffington Post ut et bilde av seg selv med nazi-armbånd foran inngangsporten til Auschwitz.

Kontroversiell arrangør

Nå er det altså nok for Twitter: Tequila er utestengt fra det sosiale mediet på ubestemt tid.


KONTROVERSIELT: Denne Twitter-meldingen og påfølgende bilde ble for mye. Skjermdump: Twitter
Vis mer

Tila Tequila er Donald Trump-tilhenger, men den påtroppende presidenten har selv tatt klokkeklar avstand fra miljøet som forsøker å knytte seg opp mot valgseieren hans.

Middag hun deltok i da det famøse bildet ble tatt har høstet enorm oppmerksomhet. Arrangementet gikk av stabelen for å feire Donald Trumps valgseier, og ble arrangert av The National Policy Institute, en organisasjon The Washington Post beskriver som «en hvit nasjonalist organisasjon».

Restauranten beklaget

Demonstranter utenfor middagen forsøkte ifølge The Post å konfrontere de feststemte deltakerne, men skal ha blitt stanset av politiet. Restauranten hvor middagen skjedde og Tila Tequila lot seg avfotografere med Hitlerhilsen har nå bedt om unnskyldning for at de arrangerte evnementet.

Tila Tequila ble først kjent som en Myspace-kjendis midt på 2000-tallet, og for alvor rikskjendis i USA gjennom datingprogrammet «A Shot at Love With Tila Tequila». Programmet løp over to sesonger og håpefulle fikk en mulighet til å konkurrere om å bli Tequilas bedre halvdel.

Hun er opprinnelig fra Singapore, men er oppvokst i Houston. Tequila flyttet til Los Angeles for å arbeide som modell, og har flere ganger stått modell for Playboy.

Wednesday, November 23rd, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments