«Max Manus»-produsenter lager Netflix’ første originalserie fra Skandinavia

(Dagbladet): For første gang har verdens største nett-tv-selskap, Netflix, bestilt produksjon av en skandinavisk serie. Thilleren, som vil få navnet «The Rain», produseres av Miso Film, som har base i Danmark.

Miso Film har tidligere vært medprodusent på den norske spillefilmen «Max Manus», som fortsatt er den største kinosuksessen i Norge.

Selskapet står også bak flere skandinaviske suksess-serier for TV, som «Varg Veum», «Those Who Kill», «Dicte» og den historiske dramaserien «1864».

– Miso Film er ekstremt stolte over å produsere den første Netflix Original-serien i Skandinavia. Vi har fokusert på high-end-dramaserier siden vi startet selskapet i 2004, og samarbeidet med Netflix på «The Rain» representerer en ny milepæl for selskapet vårt, sier Peter Bose, produsent og administrerende direktør i Miso Film, i en pressemelding.

Faren kommer innenfra

I den nye thilleren som nå skal lages for Netflix, foregår handlingen ti år etter at et virus har utslettet mesteparten av Skandinavias befolkning. To unge søsken drar ut for å søke etter sikkerhet, og det eneste hjelpemiddelet de har er farens notatbok om viruset og farene ved den nye verdenen.

Søsknene slutter seg til en gruppe med unge overlevende, men gruppen skal finne ut at den største trusselen ikke kommer utenfra, men innenfra.

– Jeg er interessert i å finne ut hva vi mennesker vil gjøre dersom sivilisasjonen, slik vi kjenner den, forsvinner. I tillegg ønsker jeg å se det gjennom ungdommens øyne – de som er for unge til å forstå det som skjer når alt og alle rundt de forsvinner, og som dermed må finne ut hvem de er og hvem de skal bli på egenhånd, sier Jannik Tai Mosholt, fra Miso Film, i en pressemelding.

Til alle Netflix-seere samtidig

«The Rain» har verdenspremiere på Netflix i 2018, og får premiere i alle Netflix-områder rundt om i verden samtidig.

– Vi er glade for å jobbe med Jannik, Christian og Miso – de har vært gode bidragsytere til økningen av skandinavisk TV de siste årene, sier Erik Barmack, VP for internasjonale Netflix Originals-serier.

Wednesday, October 26th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments