Mange frir til Fredriksen

(Finansavisen): Deep Sea Supply, som selv har mer enn halve flåten i opplag, får mange henvendelser om konsolidering, skriver Finansavisen.

- Mange muligheter blir presentert for oss, både enkeltskip og selskaper, sier konsernsjef i Deep Sea Supply, Jon Are Gummedal, til avisen.

Blir vurdert

Kjell Inge Røkkes Aker tok første skritt for konsolidering i offshoresektoren da det gikk inn i Solstad Offshore og like etter slukte Rem Offshore, og Kristian Siem skal være i diskusjoner med Farstad Shipping.

John Fredriksen nevnes ifølge avisen også som en mulig konsolidator i bransjen. Som hovedaksjonær i Deep Sea Supply er det ikke utenkelig at han vil bruke nettopp dette selskapet i konsolideringsøyemed, hvis det er aktuelt.

- Vi har selvsagt en sterk aksjonær som har signalisert en viss vilje til å delta i konsolideringen, sier Gummedal.

– Konsolidering blir vurdert, men det er ikke noen fremskredne diskusjoner på dette tidspunktet. Det gjelder å finne riktig «asset» eller selskap, og til riktig tid. Når dette er sagt, er vårt hovedfokus som ledelse å håndtere det vi har – vinne kontrakter og få ned kostnadene, påpeker Deep Sea Supply-sjefen.

Fallende inntekter

Ledelsen i Deep Sea Supply har nemlig ifølge avisen mer enn nok å jobbe med selv. Selskapet refinansierte i sommer, men over halve flåten ligger i opplag og inntektene er fallende.

- Vi ser utfordringer fremover. Det er lav aktivitet, ratepress og få muligheter til kontrakter, så det er et svært vanskelig marked, sier Gummedal

Av flåten på 37 skip, ligger hele 20 i opplag. Av de resterende skipene er 10 på kontrakt, med en samlet ordrereserve på 53,5 millioner dollar eksklusive opsjoner.

Flere nyheter:

Masseflukt fra advokatfirma
Ukjent Oslo-advokat tjente 53,4 millioner kroner
Den viktigste Røkke-triggeren av alle

Saturday, November 19th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments