Legger seg flat for Riksrevisjonens terrorkritikk

Fem år etter terrorangrepene 22. juli 2011 kom Riksrevisjonen i dag med flengende kritikk for at offentlige bygg ikke er tilfredsstillende fysisk sikret.

Nå innrømmer justis- og beredskapsminister Anders Anundsen at det har vært jobbet for dårlig.

- Godt Kolberg-poeng

- Det er åpenbart at vi burde ha fulgt opp enda tettere, og vært i en enda tydeligere styringsdialog, sier Anundsen til Dagbladet.

Dermed møter justisministeren seg selv i døra.

Etter terrorangrepene i 2011 kritiserte han som daværende leder for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité den rødgrønne regjeringen skarpt for sviktende terrorberedskap.

Dagens komitéleder Martin Kolberg (Ap) mener det er «svært oppsiktsvekkende at det har skjedd så altfor lite», etter Anundsens uttalelser dengang om sviktende sikring av Grubbegata i regjeringskvartalet.

- Det er absolutt et godt poeng, innrømmer Anundsen. – Men et vesentlig skille er at i Grubbegata skjedde ingen ting, her har det faktisk skjedd mye, men ikke nok, sier Anders Anundsen til Dagbladet.

- Statsrådens ansvar

Riksrevisjonen kritiserer blant annet for dårlig «objektsikring» av offentlige bygg som Politidirektoratets lokaler i Oslo og bygg disponert av Forsvaret.

Også bygninger som Kommunal- og moderniseringsdepartementet har ansvar for mangler ifølge Riksrevisjonen fysiske sikringstiltak som barrierer eller bommer – uten at det spesifiseres hvilke bygninger det gjelder.

- Det er gjennomført en rekke sikringstiltak, situasjonen er bedre enn den har vært, men den er ikke i samsvar med det vi bestilte, og ikke i samsvar med det man kunne forvente, sier Anundsen.

Når Dagbladet spør hvem som har ansvaret for at det er slik, svarer Anders Anundsen på denne måten:

- Det er alltid statsråden som har ansvaret for sin portefølje.

Tuesday, October 18th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments