Krise for Tromsø. Jubel for Lillestrøm, Vålerenga, Stabæk, Glimt og Start

Start – Tromsø 2-1 (2-1)

(Dagbladet): Start sto med bare én seier på de 26 første kampene i Tippeligaen og skulle møte tre nedrykkstruede lag i løpet av de fire siste kampene. Ett av oppgjørene ble spilt i ettermiddag.

De fleste har forventet at det vil bli tre enkle poeng for Starts motstandere. Det ble det imidlertid ikke for Tromsø i dag, selv om de tok en oppskriftmessig ledelse etter bare fire minutter på neste års 1. divisjonsarena.

Start snudde kampen på imponerende vis i løpet av 14 minutter midtveis i 1. omgang, men så startet dramatikken:

Kampuret viste 77 minutter da Start-kaptein Rolf Daniel Vikstøl så rødt, bokstavelig talt. Etter bare to minutter på banen for innbytteren, suste han inn i Gjermund Åsen med en fryktelig stygg takling – nesten på nivå med Fredrik Carlsens angrep mot Vajebah Sakor.

Dommer Rohit Saggi, som ledet sin første Tippeliga-kamp i karrieren, var ikke i tvil og viste Vikstøl det røde kort. Det var Starts første utvisning denne sesongen.

- Endelig en dommer som har skjønt at det viktigste er å beskytte spillere. Kudos til Rohit Saggi som sender Vikstøl rett i dusjen i Kristiansand, skriver Lars Tjærnås på Twitter.

- Vi må gå i oss selv

TIL INGEN NYTTE: Selv om Tromsø tok ledelsen borte mot Start, tapte de mot tabelljumboen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Vis mer

Tromsø fikk en drømmestart på Sør Arena da Thomas Lehne Olsen chippet inn 1-0 etter bare fire minutter. Erlend Segberg utliknet imidlertid noen minutter senere etter forarbeid av Lars-Jørgen Salvesen.

Etter 28 minutter var kampen snudd da Salvesen selv headet inn 2-1 på innlegget fra Jens Skogmo. Det ble også sluttresultatet. Start forverret dermed Tromsø-krisa.

- Dette er selvfølgelig ikke bra nok. Dette handler ikke om vilje, men om evner, sier Bård Flovik til TV 2.

- Vi må gå i oss selv. Vi kan ikke tro at det går av seg selv bare fordi vi leder 1-0. Det er veldig frustrerende, for tre poeng hadde vi trengt, supplerer Simen Wangberg.

Start kan avgjøre nedrykksstriden

Tromsø møter Vålerenga hjemme, Sarpsborg 08 borte og Odd hjemme i de tre siste kampene av årets Tippeliga.

Bård Floviks menn har i likhet med Bodø/Glimt og Vålerenga 30 poeng, mens Stabæk og Lillestrøm følger like bak med henholdsvis 27 og 26 poeng. De tre sistnevnte lagene har alle én kamp mindre spilt enn Tromsø.

Start skal møte både Stabæk og Lillestrøm i serieavslutningen og kan påvirke nedrykksstriden på en annen måte enn de fleste trodde. Sørlendingene har planer om å skape problemer for flere lag enn Tromsø – i stedet for å være en kasteball i deres siste eliteseriekamper på minst et halvannet år.

- Dette var veldig deilig. Det er lenge siden jeg har scoret, og det er ikke så ofte vi vinner heller. Vi skal slå de lagene vi møter, så får vi se hvem som rykker ned sammen med oss, sier Salvesen.