Krf åpner for å la Frp vinne kampen om bilavgiftene

(Dagbladet): Søndag kveld er deadline for budsjettforhandlingene mellom regjeringen og samarbeidspartiene om neste års statsbudsjett.

Så langt har situasjonen virket fastlåst. Regjeringen startet nemlig budsjettforhandlingene med å stille et ultimatum om grønt skatteskifte som har falt særlig Venstre svært tungt for brystet.

Nå åpner Krf for at de kan gå med på å støtte regjeringens forslag til statsbudsjett selv om Venstre ender med å ikke gjøre det.

- For Kristelig Folkeparti har aldri regjeringens forslag til bilavgifter og kompensasjon for bilistene utløst noe ultimatum. Derfor kan vi forhandle om et budsjett, selv om pakken blir stående som den er nå. Men det vil være svært vanskelig, sier Krf-leder Knut Arild Hareide til VG.

Fram til nå har Krf signalisert at de står med Venstre.

I samme intervju signaliserer Hareide likevel at det skal mye til for at de to partiene går hver sin vei. Det skjer ifølge Hareide kun hvis regjeringen «leverer betydelig» på andre områder utenfor bilpakken.

Han understreker at førstevalget er at de fire partiene blir enig om en løsning sammen.

Samtidig vil han ikke utelukke at KrF og V skiller lag i budsjettspørsmålet.

- Vi kan ikke utelukke noe, selvsagt. Vi jobber bare for en løsning nå: en avtale om budsjettet med fire partier. Men ja, det ser mørkt ut for en firepartiløsning nå, sier han til avisa.

Thursday, November 17th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments