Kostet 80 millioner å produsere, men forsvant i fjor. Nå får NRK-serien nytt liv hos strømmegigant

(Dagbladet): – Vi vet at det har vært mye engasjement rundt denne serien i Norge, og er derfor glade for å kunne tilby denne til både norske fans og nye seere i hele Norden, skriver administrerende direktør Line Mykland i HBO Nordic i en mail til Dagbladet.

Nyheten kommer et drøyt år etter at den NRK-produserte serien forsvant fra rikskringkasterens flater, tilsynelatende for aldri å bli vist igjen.

Gammel avtale

Bakgrunnen for forsvinninga var at rettighetsavtalen rundt gjenbruk av serien var bygget på en gammel modell.

Avtalen baserte seg på at mange flere enn i dag så serier på lineær TV, og gjorde det dermed dyrt for NRK å fortsette å vise serien på sine plattformer.

Med unntak av utvalgte passasjerer hos flyselskapet Norwegian, som kjøpte visningsrettigheter til serien i sommer, har «Kampen for tilværelsen» ikke vært å se på over ett år.

Men fra og med 19. desember vil den igjen være tilgjengelig, da hos HBO Nordic.

Det er dramasjef Ivar Køhn i NRK storfornøyd med.

- Det er en serie som vi er veldig stolte av, så det er en glede at vi fikk avtale med HBO på plass. Det er en god løsning både for publikum og for serien, sier han.

«Kampen for tilværelsen» er ikke den første NRK-serien som får nytt liv hos en strømmetjeneste. Henholdsvis «Kampen om tungtvannet» og «Lilyhammer» ble plukket opp av HBO-konkurrenten Netflix.


MANUSFORFATTER: Erlend Loe er en av tre manusforfattere bak «Kampen for tilværelsen». Foto: Emelie Asplund / TT / NTB Scanpix
Vis mer

Begge disse er imidlertid eksternproduksjoner. «Kampen for tilværelsen» er den første egenproduksjonen NRK selger.

Prislappen for å produsere serien var på 80 millioner. Hva HBO har punget ut med for visningsrettighetene vil verken NRK eller strømmegiganten kommentere.

- Aldri si aldri

HBO vil heller ikke si noe om avtalens varighet.

Skulle imidlertid avtalen utgå kan «Kampen for tilværelsen» risikere å forsvinne igjen.

Ivar Køhn avviser ikke at serien på et tidspunkt kan komme tilbake til NRKs plattformer, men understreker at de ikke har konkrete planer om det akkurat nå.

- Det er en stadig diskusjon rundt arkivpublisering. NRK har et stort arkiv med bra serier som vi gjerne skulle gjort tilgjengelig for publikum, sier dramasjefen.

At nye sesonger vil bli produsert, er imidlertid lite sannsynlig, skal vi tro Køhn:

- Man skal aldri si aldri, men det er ikke noe vi har planlagt nå.

Monday, October 24th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments