Karjakin kan få konefordel før neste parti mot Magnus

NEW YORK (Dagbladet): Magnus Carlsen (25) og teamet hans jublet høyt og pustet lettet ut etter seieren i det tiende partiet i sjakk-VM i New York seint torsdag kveld. Nå er stillingen sammenlagt 5-5 mot den russiske utfordreren

- Dette var veldig deilig. Nå er han på offensiven før de to siste partiene. Hadde Karjakin vært mer våken, kunne det blitt parti, sier manager Espen Agdestein til Dagbladet.

Spenning og stress

Både Carlsen og den russiske utfordreren Sergej Karjakin (26) så begge helt utmattede ut etter at maratonpartiet som varte i 6,5 timer. Fortsatt gjenstår minst to partier lørdag og mandag.

Kona til Sergej Karjakin, Galiya Karjakina, var til stede ved begynnelsen av VM. Så dro hun hjem, før hun kom tilbake til New York torsdag. Dermed kan de bruke hviledagen fredag sammen.

- Jeg visste ikke at hun var her. Så bra. Jeg håper jeg får se henne i kveld, sier Karjakin til VG like etter det tiende partiet.

- Hva betyr det at Karjakin får besøk av ektefellen?

- Det er ikke godt å si. Spillerne har mye spenning og stress over lang tid, så hvis han slapper godt av med kona si, kan det være fint for ham, sier Agdestein.

- Er det noe dere er bekymret over?

- Nei, det er det ikke, sier han å smiler.

Hvileplaner

Samtidig gjør han det klart at Carlsen også planlegger å bruke hviledagen godt og forberede seg grundig til neste parti lørdag.

- Vi følger rutinene. Nå er det så seint at det neppe blir aktuelt å dra ut på det fristedet utenfor byen. Magnus må få sove godt ut. Spise godt. Også tipper jeg han vil trene litt lett og forberede seg godt til neste parti, sier manageren.

Friday, November 25th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments