Kane ga Tottenham nytt håp – 38 sekunder seinere smalt det

• Monaco – Tottenham 2-1 (0-0):

(Dagbladet): Tottenham har slitt i Champions League denne sesongen, selv om mange trodde det engelske storlaget ville ta seg relativt enkelt videre i gruppe med Monaco, Bayer Leverkusen og CSKA Moskva.

Londonerne hadde gjort sine saker godt på bortebane før kveldens match i Monaco (seier mot CSKA og uavgjort mot Leverkusen), men har fått gruppespillet helt ødelagt av Wembley-tapene mot Monaco og Leverkusen.

Da Mauricio Pochettinos menn gikk ut på gressmatta før kveldens møte med Monaco visste de uansett at de hadde Champions League-skjebnen i egne hender, ettersom CSKA og Leverkusen spilte 1-1 tidligere i kveld.

HØYT OPPE: Her jubler Thomas Lemar etter å ha sendt Monaco i ledelsen. Foto: Reuters / Eric Gaillard / NTB Scanpix
Vis mer

Det eneste Spurs trengte å gjøre var å slå Monaco i kveld og hente nye tre poeng på Wembley mot CSKA om to uker.

Det ble imidlertid lettere sagt enn gjort.

Reservepreget lag

Pochettino stilte med et relativt reservepreget lag, sannsynligvis med tanke på lørdagens Premier League-toppmøte med serieleder Chelsea.

Londonerne startet friskt, men slet etterhvert stort med presisjonen. Monaco var best nærmest hele veien, og Tottenham kan takke keeper Hugo Lloris for at ikke tapet ble styggere.

Det var riktignok først etter pause målene dukket opp på Stade Louis II stadion.

Og når nettkjenningene først kom, så gikk det fort. Etter 47.29 headet Djibril Sidibe inn 1-0. Snaut fire minutter seinere utliknet Harry Kane på straffe, og bare 38 (!) sekunder etter utlikningen, hamret Thomas Lemar inn 2-1.

Det ble også sluttresultatet i Monaco. Dermed er Tottenham slått ut av Champions League, mens laget fra fyrstedømmet er gruppevinner. Pochettinos gutter kan riktignok oppnå samme poengsum som Leverkusen, men vil uansett havne bak tyskerne på innbyrdes oppgjør.

Spurs må nå konsentrere seg om å slå CSKA i siste kamp forå sikre seg Europa League-spill etter jul.

- Vi gjorde grunnleggende feil og var ikke gode nok i dag. Da de satte inn 2-1 rett etter at vi utliknet, mistet vi litt av piffen, og vi hadde ikke det som var nødvendig for å slå tilbake, sier Harry Kane i et intervju vist på Viasat 4.

- Vi var ikke gode nok i dag. De presset oss høyt, og det gjorde at vi slet med å spille oss ut bakfra. Vi er selvfølgelig kjempeskuffa. Vi ønsket å gjøre det bra i denne turneringen. Nå må vi bare se framover mot helga, sier superspissen.

Misset kjempesjanse

Tottenham imidlertid startet friskest i Monaco, og skapte en gigantmulighet etter bare fem minutters spill, da Dele Alli spilte gjennom Heung Min Son.

Koreaneren kom helt alene med Monaco-keeper Danijel Subotic, men forsøkte å ta med seg kula rundt den storvokste keeperen, noe som førte til at han rotet seg fullstendig bort.

FIASKO: Tottenhams manager Mauricio Pochettino har ikke fått skikk på laget sitt i Champions League. Foto: AP / Claude Paris / NTB Scanpix
Vis mer

Da Tottenham ikke maktet å kapitalisere på åpningspresset, var det isteden Monacos tur til å kommer svært nær scoring. Noen få minutter etter Sons store sjanse, presset middelhavslaget Spurs bakover, og etter litt fram og tilbake, felte en klønete Eric Dier Fabinho innenfor sekstenmeteren.

Brasilianeren hjalp godt til og falt spektakulært, men dommer Björn Kuipers gjorde nok uansett rett da han pekte på ellevemeteren.

Monaco klarte uansett ikke å utnytte muligheten. Hugo Lloris gjorde nemlig en fremragende redning på Radamel Falcaos lave straffespark. Den franske landslagskeeperen valgte rett hjørne, og fikk en hånd på det – normalt sett – sikre straffesparket.

Headet inn 1-0

Tottenham slet med presisjonen i pasningsspillet på egen banehalvdel i store deler av første omgang, noe som gjorde at Monaco skapte flere halvsjanser.

Etter en halvtimes spill var det muligens londonerne som burde hatt straffespark, men Kuipers bare vinket spillet videre da Dele Alli gikk overende i Monaco-feltet.

Etter pause startet Monaco klart friskest, og bare drøyt to minutter var spilt da hjemmelaget tok ledelsen. Benjamin Mendy fikk tid og rom på venstresiden, og la perfekt inn foran mål.

Der hadde Djibril Sidibe frigjort seg fra Tottenhams nølende midtstoppere Eric Dier og Kevin Wimmer, og Monaco-spilleren hadde få problemer med å heade inn 1-0.

De rødhvite var imidlertid ikke lenge i himmelen. Bare tre minutter etter målet, var det Tottenhams tur til å få straffe, da Kamil Glik tydelig holdt Alli innenfor sekstenmeteren.

Harry Kane var som vanlige sikker som banken fra ellevemeteren. Subasic var riktignok borti ballen, men skuddet var så hardt at det gikk i mål likevel.

Slo raskt tilbake

Fem trekk og 38 sekunder seinere sto det imidlertid 2-1. Monaco gikk rett i angrep etter Tottenhams utlikning, og Thomas Lemar utnyttet til fulle at Spurs-spillerne åpenbart ikke hadde nulltstilt seg etter utlikningen.

Den venstrebeinte midtbanespilleren fikk ballen på høyresiden av Tottenhams boks, og klinte til mellom beina på Kieran Trippier og i lengste hjørne, til 2-1.

Etter 20 minutter av 2. omgang gjorde Mauricio Pochettino et dobbeltbytte, da han satte inn Christian Eriksen og Vincent Janssen for Moussa Dembele og målscorer Son.

Rett etterpå var det isteden Monaco som skapte en kjempesjanse, men Lloris vartet opp med en superredning da en umarkert Glik dro til på volley etter et innlegg fra venstre. Spurs-keeperen fikk, på utrolig vis, slått ballen over til corner.

Europa League neste

Etter 70 minutter holdt Tottenhams to innbyttere på å gjøre det helt store, men Monaco fikk med nød og neppe blokkert Christian Eriksens skudd etter et fantastisk forarbeid av nederlandske Janssen.

Tottenham la et visst trykk mot Monacos mål på tampen, men maktet aldri å sette inn den avgjørende scoringen som ville gitt engelskmennene nytt Champions League-håp.

Dele Alli kom nærmest, men avslutningen fra bakre stolpe skled av foten til landslagsspilleren.

Nå må Tottenham konsentrere seg om å slå CSKA Moskva i siste match, og dermed sikre seg Europa League-spill.