Jonas ut mot Erna: – Svakt lederskap

- Vi ser nå at den borgerlige spriken blir tydeligere. Dette er fire partier som setter frister som de systematisk bryter, én etter én, sier Jonas Gahr Støre om de pågående budsjettproblemene på borgerlig side.

I utgangspunktet skulle Høyre, Frp, Venstre og KrF bli enige om en budsjettavtale søndag 20. november, for at finanskomiteen skulle rekke å legge fram en samlet innstilling.

Lørdag 19. november ble det klart at partiene ikke kom til å bli enige innen den tid, og forskjøv fristen til torsdag.

Det ville gitt finanskomiteen mulighet til å levere en tilleggsinnstilling, men nå sier både KrF og Venstre at også den fristen trolig vil ryke.

- Det er dårlig for landet som ikke får et budsjett, men det er også et uttrykk for svakt lederskap fra statsministerens side når hun ikke klarer å forene regjeringspartiene og samarbeidspartiene, sier Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

- Men også Jens Stoltenberg opplevde samarbeidsproblemer da han ledet den rødgrønne regjeringen?

- Politisk debatt og strid hører hjemme i politikken, men de leverte budsjetter i tråd med fristene.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra Erna Solberg eller andre i Høyre.

Omstridt bilpakke

Venstre har tidligere sagt at det må gjøres endringer i den såkalte «bilpakka» dersom Venstre skal kunne skrive under på en budsjettavtale.

«Bilpakka» inkluderer blant annet økte drivstoffavgifter, kutt i bompengeavgift på riks- og fylkesveier og redusert årsavgift.

Men i løpet av tirsdagen rakk flere sentrale Frp-ere, deriblant Hans Andreas Limi, å slå fast at den såkalte «bilpakka» ikke skulle røres.

- Ingenting er låst

Trine Skei Grande deler ikke den oppfatningen.

- Vi er ikke enige om noe før vi er enige om alt. Jeg tror Frp gjør lurt i å ikke gjenta ultimatum i denne delen av prosessen. Vi er ikke enige om budsjettet ennå, og da er ingenting låst, sa Venstre-lederen til Dagbladet i går.

Etter det Dagbladet forstår jobbes det med alternative løsninger som gjør at «bilpakka» kan bli stående, men at en budsjettavtale fortsatt vil kunne gi reduserte klimagassutslipp.

Som Dagbladet tidligere har skrevet er en flat C02-avgift blant tiltakene som står høyest på Venstres ønskeliste.

Saken oppdateres.

Wednesday, November 23rd, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments