Jerv med drømmestart mot Stabæk: – Det er en kjempetabbe

• Jerv – Stabæk 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Jerv vant 1-0 mot Stabæk i den første kvalifiseringskampen til Tippeligaen. Returoppgjøret spilles søndag, og vinneren får spille på øverste nivå neste år.

- Det var en grei kamp. Vi skapte mye og vi har fortsatt store sjanser til å vinne sammenlagt. Vi kan ta dette på hjemmebane, sier Stabæk-trener Toni Ordinas til TV2.

Protest

Det ble en tett og jevn kamp på Levermyr i Grimstad, men Stabæk ville ha flyttet kampen før avspark på grunn av frost og dårlige baneforhold. Dommer Tommy Skjerven mente derimot at forholdene var gode nok til tross for Stabæks protest.

- Det er ikke en bra bane, men vi må spille bedre fotball enn dette på hjemmebane. Spillerne ville jo ikke spille her, men dommeren bestemmer, sier Stabæk-spiller Ohi Omoijuanfo.

Jerv tok ledelsen etter 75 minutter. Et frispark fra 16 meter av Kristoffer Tønnesen ble reddet av Stabæk-målvakt Mandé Sayouba, men returen havnet rett ut i feltet. Michael Ogungbaro var på rett sted og headet inn 1-0.

- Det er en kjempetabbe, sa TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen på direkten.

- Det er ikke direkte ufortjent heller, sa TV 2s kommentator Marius Skjelbæk.

Store sjanser

Stabæk fikk en supersjanse til å utlikne etter 82 minutter. Ohi Omoijuanfo fikk ballen i god posisjon, men på nesten utrolig vis klarte keeper Øyvind Knudsen og Jerv-forsvaret å få ballen unna.

På overtid hadde Keita og Stabæk en ny stor sjanse etter et frispark på rundt 20 meter. Avslutningen gikk i stolpen og ut.

Dermed endte kampen 1-0, og Jerv har et godt utgangspunkt før returkampen søndag.