- Jeg registrerer mye snakk om at det er «den og den sin tur». Sånn er ikke toppidrett

OSLO (Dagbladet): De fleste er nok enige i at Thorir Hergeirsson og hans team har en tøff jobb med å ta ut en tropp før hvert eneste mesterskap.

Emilie Hegh Arntzen (22) sa til Dagbladet etter at uttaket ble kjent at hun ikke var misunnelig på jobben Hergeirsson og Mia Högdahl måtte gjøre.

Selv sier landslagssjefen på rolig måte at det hele bare er en del av jobben.

- I år brøt vi mønsteret, slik at Mats Olsson (målvaktstreneren, journ. anm.) ringte målvaktene, Mia ringte de som kom med og jeg ringte de som ikke kom med. Det var selvsagt mye tårer. Det er ikke én spiller som blir mer skuffa enn de andre. De fleste er fattet, men skuffa. Det blir ikke mye prat, for de er bare lei seg, sier Hergeirsson til Dagbladet.

- Flere som er kvalifisert

Når alle har fått summet seg etter uttaket, vil teamet igjen kontakte spillerne som ikke ble tatt ut. Da vil de snakke om hva som skal til for å bli med neste gang, og hvorfor de ikke ble tatt ut denne gangen.

- Det sier seg selv at ikke alle kan være med. Jeg registrerer mye snakk om at det er «den og den sin tur». Sånn er ikke toppidrett. Det er «hva trenger laget», og da er det vi som skal lede laget som skal finne ut av dette. Vi plukker da ut et mannskap vi tror løser oppgaven på best mulig måte, forteller islendingen.

Han mener det er naturlig at andre kanskje ville løst oppgaven på en annen måte, og at det er nettopp dette som er spennende med idretten.

- Vi alle ser på ting ulikt. Men i bunn og grunn kan vi uansett si at det er flere som er kvalifisert enn de som får bli med.


- ALLE KAN IKKE BLI MED: Thorir Hergeirsson, her med Marta Tomac, sier det er flere kvalifiserte enn de som er tatt ut. Men alle kan ikke bli med. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Vis mer

- «Linka» holder ikke på for evig

Hergeirsson mener laget han har tatt ut er et spennende lag, med god miks av kontinuitet og rutine.

- Det er tolv kjente ansikter, en som har snust på mesterskap tidligere (Vilde Ingstad, VM 2015, journ. anm.) og tre debutanter. Dette er spillere som har utmerket seg klart på ting som vi tror blir veldig viktig. Vi ruster opp landslaget for framtida.

Silje Waade og Kjerstin B. Solås er begge tatt med på grunn av sine forsvarskvaliteter, ifølge Hergerisson. Malin Aune er tatt med som kantspesialist.

- «Linka» (Linn-Kristin Riegelhuth Koren, journ.anm.) kommer ikke til å holde på for evig, så det er viktig å slippe til ferske krefter. Derfor er Malin inne som kantspesialist denne gangen. De får kjenne på det å spille mesterskap, og muligheten deres er her nå, forteller han.

- Grimsbø soleklart Norges mest stabile målvakt

Trenerteamet har fokusert mye på å få med de beste målvaktene og forsvarsspillerne. Ifølge Hergeirsson er det det stabilt beste forsvar- og målvaktsspillet som gjør at et lag står igjen som vinnere.

- Det har Norge som regel vært best på når vi har gått til topps. I OL spilte vi på vårt beste angrepsmessig, men slapp inn for mange mål. Det har litt med samarbeidet mellom målvakt og forsvar.

- Er dette noe av grunnen til at Katrine Lunde ikke er tatt ut?

- Akkurat det lå litt i kortene. Vi mente Kari Aalvik Grimsbø og Katrine var det beste teamet til OL, og nå mener vi det er Kari og Silje Solberg. Silje er inne igjen fordi hun er den som skal vokte buret sammen med noen andre igjen, men først og fremst fordi hun er en god målvakt. Vi har fire gode målvakter, men bare to som kommer med, sier Hergeirsson, som legger til at Kari Aalvik Grimsbø soleklart har vært Norges mest stabile målvakt de seneste årene.


GLAD FOR REAKSJONEN: Hergeirsson var glad de norske jentene gråt etter tapet mot Russland. Her er Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal etter semifinaletapet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Vis mer

Glade for OL-reaksjonen

I EM i desember venter Russland, Romania og Kroatia i gruppespillet. Men Norge møter Russland også i Møbelringen Cup før det.

- Russland er et nytt lag. Men nå er det et nytt mesterskap og nye muligheter. Det kan bety veldig mye følelser for enkelte spillere, men andre har ikke noe forhold til det fordi det er et helt nytt lag med. Vi var veldig glade for at vi fikk den reaksjonen vi fikk etter OL-kampen. Det viser at det betyr veldig mye for spillerne, sier Hergeirsson, og legger til at han hadde blitt engstelig om de ikke hadde reagert.

- Hadde de vært likegyldige hadde vi hatt en jobb å gjøre.

- Er du klar for revansje?

- Ja. Men jeg ser egentlig ikke sånn på det, for det er nye kamper og nye utfordringer.

- Blir det EM-medalje?

- Vi skal prøve å vinne neste kamp først. Det holder lenge. Gjør vi det er det utrolig hva vi får til.

Tuesday, November 8th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments