- Jeg ble krenket som ektemann og far. Jeg kan ikke forsvare uttalelsene hans

(Dagbladet): Donald Trumps visepresidentkandidat, senator Mike Pence, kommer i en uttalelse lørdag kveld norsk tid med krass kritikk av Trumps grove utfall mot kvinner, som kom fram i en video publisert hos Washington Post:

- Som ektemann og far ble jeg krenket av ordene og handlingene Donald Trump gjorde uttrykk for i den elleve år gamle videoen som ble sluppet i går, sier Pence.

- Jeg står ikke inne for uttalelsene hans, og kan ikke forsvare dem, slår han fast i uttalelsen, som først ble publisert av CBS’ politiske journalist Sopan Deb, og et par minutter seinere offentliggjort på Pence’ egen Twitter-konto:

- Jeg er takknemlig for at han har beklaget overfor det amerikanske folk, og for at han har gjort det klart at han angrer. Vi ber for hans familie, og ser fram til muligheten han har i morgen til å vise nasjonen hva han har i hjertet, sier Pence.

Utroskap og overgrep

Det var Washington Post som først publiserte skandalevideoen fra 2005, hvor Donald Trump kommer med sjokkerende uttalelser om kvinner. En rekke partifeller har tatt avstand fra uttalelsene.

I videoen snakker han på en mikrofon som han trolig ikke vet står på, med TV-verten Billy Bush.

Trump snakker blant annet om hvor lett det er for ham som kjendis å få damer til sengs, og at han kan gjøre omtrent hva han vil med dem – uten at de har samtykket.

Han forteller dessuten om et mislykket forsøk på å få en kvinne til sengs. Det har i løpet av dagen kommet fram at denne kvinnen er nå 50 år gamle Nancy O’Dell. Både Trump og O’Dell var gift med andre på det aktuelle tidspunktet.

Uttalelsene er så grove at mange mener løpet kan være kjørt for den republikanske presidentvalget, en måned før valgdagen i USA.

Saturday, October 8th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments