Jarstein og Skjelbred på rundens lag i Europas største avis

Spør du en fotballspiller på høyeste nivå om han leser spillerbørsen i avisene, er svaret som oftest nei.

- Bryr meg ikke!

Men i dag spørs det om ikke Rune Almenning Jarstein (32) og Per Ciljan Skjelbred (29) bør stikke innom en aviskiosk i Berlin. De to Hertha-spillerne er på «Rundens lag» i Bild – den tyske storavisa som også er Europas største.

Etter 1-1-kampen mot Borussia Dortmund fredag, får begge nordmennene karakteren én. Skalaen går fra én til seks, der én er best. Dermed fortsetter oppturen i Hertha, som ligger på fjerdeplass i Bundesliga.

Blant de ni andre spillerne på «Rundens lag» finner vi Köln-spiller Anthony Modeste. Han er også toppscorer i Bundesliga med sju mål.


BLANT DE ELLEVE UTVALGTE: På denne litt uskarpe faksimilen fra Bild figurerer både Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred på  «Rundens lag». 
Vis mer

Ellers er følgende åtte spillere plukket ut: Timothy Chandler (Eintracht Frankfurt), Dominique Heintz (Köln), Andreas Christensen (Borussia Mönchengladbach), Daniel Baier (Augsburg), Yunus Malli (Mainz), Marco Fabián (Eintracht Frankfurt), Genki Haraguchi (Hertha Berlin) og Vedad Ibisevic (Hertha Berlin).

Interessant

Det som skjer er interessant:

Jarstein fikk en tøff start da han kom til Hertha for tre år siden. Nå er han førstekeeper både for hovedstadslaget og landslaget. Og ikke nok med: På spillerbørsen i det velrenommerte fotballmagasinet Kicker ligger han på delt fjerdeplass etter sju runder. Nordmannen har en snittkarakter på 2,50, noe som gjør ham til Herthas beste spiller.

Spillerbørsen toppes av Bayern Münchens Franck Ribery. Franskmannen har en snittkarakter på 2,00.

Også Skjelbred gjør sine saker bra. I Kicker har han en snittkarakter på 3,00, hvilket er delt tredjeplass i Hertha denne sesongen.

Mye kritikk

Både Jarstein og Skjelbred kommer fra en landslagssamling der flere av spillerne ikke leverte. Mot San Marino ble de to belønnet med henholdsvis fire og tre av Dagbladet – på en skala fra én til ti.

Mot Aserbajdsjan tre dager tidligere fikk de henholdsvis fem og tre. Jarstein kunne ikke lastes for noen av baklengsmålene i de to kampene. Skjelbred var til dels usynlig.

- Vi kunne ikke håpet på mer så langt, sier Jarstein til Dagbladet om Hertha-starten. Han har holdt nullen i tre av sju kamper – mot Dortmund reddet han blant annet et straffespark.

Beholder klubben fjerdeplassen i Bundesliga, gir det rett til å spille kvalifisering til Champions League.

Monday, October 17th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments