Iversen benekter formløgn og flørtepåstand etter ekstrem forvandling: – Jeg spiste bare grandis og drakk brus

KUUSAMO (Dagbladet): Emil Iversen fortalte Dagbladet forrige helg at han var fornøyd med formsvarene han fikk på Beitostølen, men uttrykte sterk bekymring over egen form i et intervju med VG i går.

I dag banket han til på direkten med en råsterk 2. plass på 15 kilometer klassisk i Kuusamo bak Iivo Niskanen og foran forrige sesongs verdensener Martin Johnsrud Sundby. Spørsmålet mange stilte seg var som følger: Spøkte Iversen om egen form i går på Petter Northug-vis? Ja, mener herretrener Tor Arne Hetland.

- Det er noen som prater seg ned for å gå gode skirenn. Det er vanlig det. Desto mer råtten Thomas Alsgaard var, jo raskere gikk han. Erfaringsmessig er det ofte et sunnhetstegn å prate seg ned, slik som Emil gjorde, sier Hetland til Dagbladet.

Iversen benekter imidlertid at det var tilfellet.

- Nei, jeg snakket helt sant. Jeg skjønner at det kan virke som tull, men det var hundre prosent seriøst. Jeg følte meg skikkelig dårlig og var bekymret, sier Iversen til Dagbladet.


PALLEN: Emil Iversen (t.v.) ble nummer to, finske livo Niskanen (midten) vant og Martin Johnsrud Sundby ble nummer tre på 15 km klassisk i verdenscupen i Ruka søndag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Vis mer

- Hva har du gjort siden i går?

- Jeg spiste grandis, drakk brus, jogga en halvtime og så litt sjakk. Det var bare det jeg gjorde.

- Emil var veldig deppa

Tønseth mener imidlertid at suksessoppskriften var basert på et møte med den svenske langrennsstjerna Stina Nilsson i går kveld.

- Emil var veldig deppa i går kveld og sa at han skulle på joggetur. Plutselig var han veldig blid da han kom tilbake etter å ha besøkt en viss frøken, sier Tønseth.

Også det benekter Iversen, selv om han i går meldte at han skulle spise kake med nevnte Nilsson.

- Nei, jeg gjorde ikke noe annet enn å spise grandis, drikke brus, jogge en halvtime og se sjakk, gjentar Meråker-gutten.

- Men det er artig at Didrik melder det. Det er bra jeg har han som passer på hva jeg gjør, sier han og smiler karakteristisk.

Støtte fra Krogh

Finn-Hågen Krogh er en av dem som tror på Iversen.

- Det er fort gjort å bli litt usikker når det går dårlig. Det var løst føre, så han mistet sikkert litt feelingen. Formen ser vi er bra når teknikken stemmer, sier Krogh til Dagbladet.

Selv ikke Martin Johnsrud Sundby klarte å tukte Iversen på dagens 15 kilometer.

- Jeg er ikke overrasket over at Emil er beste nordmann i dag. Han er et klassisk unik. Emil gjør noen vanvittige løp i blant og er en mann for framtiden, svarer Sundby på Dagbladets spørsmål.

- For min egen del er ikke dette noe kriseresultat. Det er godt å endelig komme i gang med sesongen. Jeg har ikke snakket med så mange av utlendingene. Fokuset har vært på meg selv Jeg hadde vært mer lettet om jeg hadde vunnet, men det er deilig å komme i gang.

Partiet hvor seieren glapp

Sundby endte på 3. plass, mens Iversen kapret 2. plassen rundt ti sekunder bak det finske hjemmehåpet Iivo Niskanen. Meråker-gutten kunne ha slått Niskanen om han ikke hadde tapt hele 15 sekunder fra punktet mellom 10 og 13 kilometer.

- Ja, jeg kjenner at bakken på tredjerunden er seig. Jeg kjenner at jeg tapte en del der. Jeg skjønner hvor jeg taper seieren, forteller Iversen.

- Mot slutten klarte jeg å gå bra igjen. Det klarer jeg alltid. Men det gikk litt smått i det partiet du nevner.

2. plassen er likevel en stor opptur etter gårsdagens sprintskuffelse. Hetland er ikke overrasket.

- Nei, jeg er mer overrasket over at det ikke fungerte i sprinten i går. Det var bra han fikk et bra skirenn. Jeg tror han kan kjempe høyt oppe i tourene og verdenscupen sammenlagt. Hvis han skaffer seg et lite forsprang før monsterbakken i Tour de Ski, kan det gå, tror Hetland.

- Håper han ikke skal på presidenttreff

Iversen forteller at han tenker stort denen sesongen.

- Verdenscupen sammenlagt er et av målene, ja. Jeg er lettet etter dagens pallplassering. Nå ser jeg i hvert fall lyst på neste helg, sier 25-åringen.

Hetland håper Niskanen også dukker opp der. Det er imidlertid ingen selvfølge.

- Niskanen har gått fort i Kuusamo før. Vi får håpe han ikke skal på noe presidenttreff neste helg og kommer til Lillehammer. For to år siden var det en presidentmottakelse som gjorde at Niskanen sto over rennene på Lillehammer, forteller Hetland og ler.

Sunday, November 27th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments