Iversen benekter flørt med svensk skistjerne. Northug: – Det kan bli en brobygger

(Dagbladet): I en høst hvor alvoret har preget norsk langrenn kanskje mer enn noen gang, har Petter Northug, Emil Iversen og de andre skiprofilene havnet i medieskyggen av Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby.

Rent sportslig er kanskje det en fordel for de øvrige. Samtidig slo Northug til med fire VM-gull i Falun i 2015 etter en forsesong hvor han kontinuerlig var i medias kritiske søkelys.

Johaug og Sundby, høstens to mest omtalte norske idrettsutøvere, har fått usedvanlig mye oppmerksomhet også i våre naboland. Selv om alvoret har vært tungt, har heldigvis ikke det gode humøret og humoren forsvunnet fra den norske langrennsleiren.

Den svenske avisen Expressen har ikke glemt resten av de norske langrennsløperne og slår i dag opp en angivelig flørt mellom to av langrennssportens største talenter: nordmannen Emil Iversen og svenske Stina Nilsson.


HJERTE: Stina Nilsson og Emil Iversen sender hverandre hjerter i sosiale medier. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

- Vi er bare venner

Iversens pappa, Ole Morten Iversen, er Nilssons personlige trener og også ansvarlig for resten av det svenske kvinnelandslaget. Det har gitt Iversen og Nilsson en veldig god relasjon.

I sosiale medier har de sendt flere hjerter til hverandre. Det fikk Expressen til å spørre Iversen rett ut om duoen har noe på gang. Iversen benektet ryktene:

- Det er viktig å ha gode venner på den andre siden av grensen, med de svenske jentene. Det er ingenting mer enn det. Vi er bare venner.

- Gode venner som sender hjerter til hverandre?

- Ja, akkurat. Haha, svarer Iversen.

- Ikke noe mer enn som så?

- Nei, det er nok ikke det. Jeg hadde gjerne sagt det om det var det. Stina er ei trivelig jente, men det er ikke noe mer mellom oss.

Iversen har tidligere vært åpen om sitt gode øye til den italienske skiskytteren Dorotha Wierer og har uttalt til Dagbladet at han får mye hjelp fra Petter Northug på damefronten.

Northug: – Jeg så de kyssa


PÅSTAND: Petter Northug bygger opp ryktet rundt Emil Iversen og Stina Nilsson. Foto: Thomas Rasmus skaug / Dagbladet
Vis mer

Northug, som er kjent for å sende stikk mot lagkompisene på humoristisk vis, sier følgende om Iversen til Dagbladet torsdag kveld:

- Jeg så de kyssa i gondolen på tur ned i går her i Val Senales. Så spiste de pizza sammen bare de to på mandag. Hun bodde hos Emil før samlinga i Val Senales. Så det er vel ikke så hemmelig lenger, hevder Northug til Dagbladet.

- Hvordan påvirker dette den norsk-svenske rivaliseringen?

- Emils forelskelse er en brobygger til Sverige, spår Mosvik-ekspressen.

Iversens svar til Northug

I en SMS til Dagbladet skriver Iversen at han synes Nilsson er vakker og utrolig hyggelig, men at han frykter at den gode tonen skyldes at hans far er trener for det de svenske skijentene. Samtidig erter han Northug tilbake og hevder at Northug og Ida Ingemarsdottir angivelig har en tilsvarende veldig god tone i mellom seg.

Men overfor Expressen benekter altså Meråker-gutten ryktene som har oppstått i Sverige, men synes det er morsomt at hans far trener Nilsson og de svenske langrennsjentene.

- Jeg synes det er kult at svenskene henter inn en norsk trener. Det er min pappa, og han er en dyktig trener. Jeg tror og håper at han kan bidra en del der.

Stina Nilsson toner også ned relasjonen til Iversen.

- Det er bare gøy. Det er sånn sjargongen mellom oss er, sier Nilsson om hjertene som flyr fram og tilbake mellom dem i sosiale medier.

Iversens progresjon

Gradvis har Iversen tatt steg og innhentet forspranget til sine konkurrenter. Likevel var han lenge mest kjent som kjæresten til Heidi Weng. I slutten av november i fjor ble det slutt mellom langrennsløperne. Det kom fram rett etter at Weng gikk feil i Kuusamo, mens Iversen ble disket fra seier i norgescuprennet på Gålå grunnet skøytetak på klassiskdelen.

Helga etter fikk trønderen endelig prøve seg i verdenscupen og imponerte stort med 7.-plassen på 30 kilometer fellesstart med skibytte på Lillehammer. Etter det eskalerte utviklingen.

Allsidige Iversen fikk sjansen i Tour de Ski og slo til med en da sensasjonell etappeseier på sprinten i Oberstdorf. I prøve-VM i Lahti slo han til med en ny verdenscupseier i skøytesprinten. Og i Ski Tour Canada tok han en ny triumf på det 17,5 kilometer lange distanserennet i Montreal da kompisen Petter Northug ble slått helt mot slutten.

Det samme ble Sergej Ustjugov og Martin Johnsrud Sundby. En ny stjerne var definitivt født med tre seirer i løpet av et par måneder – og det både på distanse og sprint.


SLÅR TILBAKE: Emil Iversen er ikke redd for å erte Petter Northug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Vis mer

Drømmer om VM-gull

Iversens håper at utviklingen vil fortsette den kommende sesongen og at det kan kulminere i VM-gull i Lahti.

- Nå som jeg er flyttet opp på elitelandslaget, har jeg de beste forutsetningene for å utvikle meg videre. Det er ingen plass det er bedre å være enn her, så jeg forventer å ta nye steg. Jeg må bygge kapasiteten videre og bli mer stabil, sa Iversen til Dagbladet i sommer.

- Sprintstafetten er nok den største sjansen for å få med meg et gull derfra, sier Iversen nå.

I august uttrykte Iversen frykt for å slå Northug i Lahti.

- Hvis jeg slår Petter i VM, tror jeg vennskapet vårt ryker. Det kommer han ikke å takle. Jeg vet ikke om jeg tør å slå ham i VM. Jeg må vurdere om vennskapet vårt er verdt det, sa 25-åringen og smilte lurt.

- Dere får gå sammen på stafettene da?

- Ja, det var en god idé. Da kan begge vinne gull, samtidig som vennskapet beholdes.

Thursday, October 27th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments