Idrettsmiljøet om mishandslingssiktet topptrener: – Vi reagerer med sjokk og vantro

(Dagbladet): En mann i 40-åra bosatt i Oslo, som over flere år har vært trener for landslagsutøvere, er siktet for grov mishandling i nære relasjoner.

- Både far og mor er siktet for grov mishandling, altså vold eller krenkelser, mot eget eller egne barn, sier politiadvokat i Oslo politidistrikt, Nora Eek-Nielsen, til Dagbladet.

Det fremgår av fengslingskjennelsen at det også er opprettet en barnevernssak. Dokumentene i saken er klausulerte, men dokumenter som er relevante for siktelsen er blant annet anmeldelsen fra barnevernet og en bekymringsmelding.

Foreldreparet nekter straffskyld og har anket fengslingskjennelsene til lagmannsretten.

Overrasket

Dagbladet tar kontakt med et selskap som mannen er tilknyttet som trener gjennom en samarbeidsavtale, i kraft av å være trener for blant annet landslagsutøvere.

- Dette overrasker oss veldig fordi han ikke virker som typen til å gjøre sånt. Det er veldig tragisk. Han virker å ha et godt forhold til barna, sier styrelederen i selskapet, som ikke har sett noen voldelige tendenser hos vedkommende.

Styrelederen opplyser om at mannen har trent de fleste av landets eliteutøvere i sporten.

- Miljøet reagerer med sjokk og vantro, sier han.

Ingen kommentar

Presidenten i forbundet, hvor mannen er tilknyttet gjennom landslaget, har ingen kommentar på nåværende tidspunkt.

Den presseansvarlige opplyser om at de må sette seg inn i saken før de kan uttale seg om eventuelle konsekvenser.

En av landslagsutøverne mannen har trent over en lengre periode, ønsker ikke å kommentere saken, og henviser til forbundet.

To uker

Moren og faren, som er europeiske statsborgere, ble varetektsfengslet onsdag. Mor i fire uker, far i to uker på grunn av sitt yrke og hans økonomiske situasjon. De har begge anket fengslingskjennelsen til lagmannsretten.

- Vi valgte å begjære varetektsfengsling på grunn av faren for påvirkning av vitner i saken, sier Eek-Nielsen, som forteller at politiet er i en innledende fase av etterforskningen.

- Vi har foretatt avhør av begge foreldrene og interessante vitner. Nå skal vi gå gjennom disse avhørene, samt foreta flere avhør de kommende dagene, sier Eek-Nielsen.

Thursday, October 27th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments