Ida Marcussen dopper sjukamp – bytter øvelse

Ida Marcussen (28) flytter fokus fra sjukamp til tresteg, melder Fædrelandsvennen. Målet er å sette norsk rekord i løpet av to til tre år.

Det betyr at hun må forbedre persen sin fra 11,90 meter som hun klarte på Fana stadion i Bergen i 2005, til å hoppe over 13,83 meter. Det er Lene Espegrens norske rekord fra 1999. Marcussen ligger plassert som nummer 48 på listen over Norges beste tresteghoppere på kvinnesiden gjennom alle tider.

Etter å ha vært med i ti strake internasjonale mesterskap på rad, gikk både EM og OL uten sjukjemper Marcussen i år. Hun var aldri i nærheten av å kvalifisere seg. Sesongen hun nettopp har avsluttet har vært den dårligste for henne noensinne etter at hun slo gjennom med VM-sølv for junior i Beijing i 2006.

Året etter satte hun norsk rekord i sjukampen med 6226 poeng i VM i Osaka og tok 11.-plassen. Pilene pekte oppover og framtiden så lys ut, men så kom stagnasjonen.

Ny glød

Trener Lukas Udelhoven tror at Ida Marcussen kommer til å få ny glød ved å bytte øvelse. Han har fulgt henne entusiastisk i alle år, og entusiasmen er ikke mindre nå.

– Tresteg er en veldig spennende øvelse som utfordrer Ida. Nå får hun en ny mestringsarena, der hun i starten kommer til å sette perser i nesten hvert eneste stevne. Det kommer til å gi henne ny motivasjon, spår trener Lukas Udelhoven til Fædrelandsvennen.

Han legger ikke skjul på at målet er å sette norsk rekord, om ikke kommende sesong, så i alle fall på litt sikt.

– Vi kommer til å sette oss delmål på veien, der 13 meter blir målet neste år. Det kan holde til gull i NM. Men hovedmålet er å sette norsk rekord i løpet av to-tre år, og i så fall er vi på rundt det nivået som kreves for å få delta i EM, sier Udelhoven og tenker på Berlin-EM om to år.

Fred og ro

Ida Marcussen var inne på tanken om å legge opp etter denne sesongen, men et godt resultat i mangekampen i Tallance på slutten av sesongen fikk henne til å ombestemme seg. Hun ser også positive ting ved at hun ikke klarte kvalifiseringskravene i år.

– Det var en interessant erfaring å ikke delta. Det har faktisk vært utrolig deilig å få fred fra både mediene og forbund i kravet om resultater, hevder 28-åringen.

Samtidig sier hun at hun oppdaget at hun trenger konkrete mål å jobbe mot. Derfor bytter hun nå til tresteg uten å gi opp mangekampen helt. Marcussen sier hun fortsatt kommer til å være med i noen sjukampstevner.

Mange sjukjempere har byttet til andre øvelser gjennom årenes løp. Den mest kjente i våre dager er nederlandske Dafne Schippers som gikk fra sjukamp til sprint og er en av verdens beste 100 og 200 meterløpere.

(NTB)

Thursday, October 6th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments