Hund funnet levende begravet med spiker gjennom hodet

To turgåere gjorde nylig et makabert funn i Teesside nordøst i Storbritannia. På det som skulle være en hyggelig tur i Kirkleatham skogen, hørte de plutselig klynking fra en jordhaug.

- I mine ti år i dyrebeskyttelsen, har jeg aldri vært borte i noe så makabert og ekstremt grusomt før, sier RSPCA-inspektør Nick Jones til BBC.

Under jordhaugen fant paret en stygt skadd hund med spiker tvers gjennom hodet. Hunden er trolig av rasen Jack Russell eller en terrierblanding på omlag syv år. Den er liten og hvit og var i svært dårlig fatning da den ble funnet.

Stor kraft

Den lille hunden ble hastet til veterinæren, men skadene var så alvorlige at den måtte avlives. Dyrebeskyttelsen i Storbritannia (RCPCA), mener flere personer står bak mishandlingen.

- Det kreves såpass kraft for å utføre et slik angrep at det trolig ikke er utført alene, sier Jones til BBC.


AVSTAND: Daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge tar sterk avstand fra det makabre funnet i England. FOTO: Stian Green
Vis mer

Eieren har foreløpig ikke meldt seg.

- Har hatt det forferdelig

Dyrebeskyttelsen Norge reagerer sterkt på det makabre funnet i England.

- Slike ting skjer dessverre litt for ofte. Det vitner om ekstrem liten respekt for dyr og liten empati for levende vesener, sier daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge, Monica Dahlback, til Dagbladet.

Hun tar kraftig avstand fra hele episoden, og syns det er særlig alarmerende at hunden ble begravet levende.

- Hunden må ha hatt det helt forferdelig. Den har nok hatt det vondt og vært veldig redd.

Norske tilfeller

- Vi har dessverre hatt en del grove tilfeller dyremishandling også i Norge. Det har vært hunder som har blitt drukner og slått ihjel, forteller Dahlback.

Dyrebeskyttelsen Norge anmelder i hovedsak slike episoder til politiet og varsler Mattilsynet. Dahlback påpeker at det i noen tilfeller kan være vanskelig å spore opp eier, særlig dersom dyret ikke er ID-merket.

Thursday, October 20th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments