Høyesterett forkaster anke: Mulla Krekar kan utleveres til Italia

Mulla Krekar kan utleveres til Italia etter at Høyesterett har forkastet anken hans over Borgarting lagmannsretts avgjørelse.

Borgarting lagmannsrett kom til samme konklusjon i oktober. Da anket Krekar på stedet, men Høyesteretts ankeutvalg har enstemmig kommet fram til at Krekars anke ikke kan føre fram, og den blir dermed forkastet.

Mulla Krekars advokat Brynjar Meling sier til NTB at han jobber med en klage til Justisdepartementet på beslutningen om å utlevere Krekar til Italia.

Krekar ble pågrepet natt til 12. november i fjor i likhet med en rekke menn i flere land i Europa. Pågripelsene var ledd i en koordinert aksjon bestilt av italiensk politi.

Italienske myndigheter hevder at Krekar, som egentlig heter Najmuddin Faraj Ahmad, leder nettverket Rawti Shax. Italienske myndigheter har siktet Krekar for terror og krever ham utlevert.

Oslo tingrett fastslo i slutten av juni at vilkårene for utlevering er til stede. Nå har altså både lagmannsretten og høyesterett sagt seg enig i avgjørelsen.

I kjennelsen fra Borgarting lagmannsrett skriver de at «etter lagmannsrettens skjønn må hensynet til rask og fullstendig opplysning av saken, samt hensynet til det internasjonale strafferettssamarbeidet, slå igjennom da det klart taler for at straffeforfølgning skjer i Italia. Lagmannsretten viser i denne forbindelse særlig til at Najumuddin Farah Ahmad er siktet for alvorlige straffbare forhold.»

Saken oppdateres

Wednesday, November 23rd, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments