Høydepunktene i karrieren til Alan Shearer:- Følelsen sendte frysninger nedover ryggraden

(FourFourTwo): Alan Shearer spilte over 300 kamper for Newcastle og er en av klubbens største legender. Han spilte nærmere 70 kamper for det engelske landslaget og var lagets kaptein i to år får han ga seg med spill for Three Lions. Shearer er det ultimate ikonet på hvordan en typisk engelsk angrepsspiller er og blir til dags dato husket for sine mange mål.

FourFourTwo tok en prat med legenden for å finne ut hvilke kamper han husker best fra sin 18 år lange karriere.

Det første hattricket

Southampton 4–2 Arsenal: 9. april 1988

- I den første hele kampen jeg spilte (for Southampton) i en alder av 17 år ble jeg den yngste spilleren til å score et hattrick på øverste nivå. Da slo jeg Jimmy Greaves’ rekord. Jeg visste ikke engang at jeg skulle spille før midt på dagen. Så det var ikke tid til å bli nervøs, men jeg kunne aldri drømt om at det kom til å gå så bra som det gjorde. Varemerkefeiringen min, en arm opp i været, bare skjedde den dagen og ble værende ut karrieren. Det hattricket ga meg tro på at jeg kunne lykkes i spillet.

Ligatittelen

Liverpool 2-1 Blackburn: 14. mai 1995

- Vi dro til Anfield og trodde vi måtte slå Liverpool for å sikre Premier League-tittelen. Så vi var under mye press. Det var ikke en bra prestasjon eller et bra resultat, men det viste seg å bli en fantastisk dag. Vi fant ut at Manchester United hadde spilt 1-1 mot West Ham da det var 30 sekunder igjen av vår kamp: Vi kunne se på Blackburnssupporternes reaksjoner at United ikke hadde vunnet og at tittelen var vår. Er det sant at jeg feiret ved å kreosot behandle et gjerde? Nei, det var svigerfaren min som kreosot behandlet gjerdet, ikke meg.


TROFEET: Blackburns Chris Sutton og Alan Shearer feirer etter å ha blitt ligamester i 1995. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Lagseieren over Nederland

England 4-1 Nederland: 18. juni 1996

- Atmosfæren på Wembley den kvelden var antageligvis den beste jeg har spilt i for England. Det var bare en perfekt opptreden: Den mest komplette prestasjonen jeg noen sinne var involvert i gjennom min England-karriere. Å slå det nederlandske laget 4-1 var fantastisk, med to mål fra meg og to fra Teddy Sheringham. Det tredje målet var et nydelig trekk: Fra Gazza til Teddy som sendte ballen videre til meg så jeg kunne sparke til så hardt jeg kunne. Den gikk inn i øverste hjørnet. Det var et fantastisk lag-mål.


WEMBLEY: Shearer feirer å ha scoret åpningsmålet mot Nederland 1996. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Kapteindebuten

Moldova 0-3 England: 1. september 1996

- Det var min første kamp som England-kaptein. Glenn Hoddle sa at jeg skulle ha kapteinbindet i tre kamper som prøve, fordi han ville ikke gi meg ekstra press og distrahere meg fra målscoringsplikten min. Vi vant kampen og jeg klarte å score. Så jeg håpet jeg kom til å få vervet på permanent basis, noe jeg gjorde. Jeg hadde alltid drømt om å spille for England, men jeg trodde aldri jeg kom til å være kaptein for landet mitt. Det var antageligvis det største og beste som skjedde meg i fotballen.

Rekorden til Jackie Milburn

Newcastle 2-0 Portsmouth: 4. februar 2006

- Det var den dagen jeg knuste Jackie Milburns målrekord. Den hadde stått i så mange år og Jackie var helten til min far, så jeg visste hva han betydde for folkene i Newcaslte. De er min klubb, så å slå rekorden på Gallowgate End var en spesiell følelse. Jeg husker å bare stå der med armene i været i ti eller 15 sekunder etter at ballen gikk inn – følelsen sendte frysninger nedover ryggraden. Det føltes så godt at jeg bare ville stå der for alltid.


REKORDKVELDEN: Shearer da han nettopp har slått rekorden til Jackie Milburn. Foto: REUTERS/Tony Marsh
Vis mer
Monday, October 17th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments