- Holdt legningen min skjult i seks år

I voksen alder har Silje Nordnes (31) flere ganger fortalt åpent om legningen sin, og kjærlighetsforholdene hennes har innimellom blitt tema på radio.

Da «P3morgen»-programlederen første gang innså at hun var lesbisk, hadde hun imidlertid store problemer med å forholde seg til det.

Dette forteller hun om i den nye juleboka til =Oslo.

- Jeg fornektet det

I den personlige teksten til Nordnes kommer det fram at hun skjønte at hun likte jenter en dag i tiende klasse, mens hun satt i klasserommet og så på ei av de andre jentene.

«Tiden etter besto av å fornekte, fornekte, fornekte. Jeg var usikker, og det er naturlig. Det var et så stort brudd med den jeg trodde jeg var» forteller hun i juleboka.

31-åringen minnes at hun bestandig hadde vært veldig opptatt av gutter og den «klassiske» kjærligheten mellom mann og kvinne. Som tenåring prøvde hun å tviholde på den idéen, og hun fortsatte å møte gutter hun forsøkte å falle for.

Var i «skapet» i seks år

I =Oslos julebok røper radioprofilen at noe til slutt endret seg. Da hadde hun skjult legningen sin i mange år.

«En dag traff jeg ei jente som viste interesse for meg, og jeg fikk følelser for henne. Da ble den delen av meg for stor til å holde skjult. Etter seks år kom jeg ut» forteller hun i boka.

Dette er ikke første gang Silje Nordnes er åpen om hvor utfordrende det kan være å føle seg annerledes.

I et intervju med Avisa Nordland i 2014 sa hun at spesielt ungdomstida var krevende, men at det å være åpen om legningen sin kan hjelpe andre.

- Følelsen av å skille seg ut kan være vanskelig. Dette opplevde jeg også etter at jeg flyttet fra Hamarøy etter videregående skole. Jeg må til tider minne meg selv på hvordan det var. Jeg får ofte mail fra folk som er i samme situasjon. De sier min åpenhet har hjulpet dem. Det er jo fint, fortalte hun den gang.

Brast i gråt på radio

Den populære P3-programlederen har også vært åpen om at det kan være vanskelig å forholde seg til det at mange fortsatt har noe imot homofile.

Etter den grusomme skytemassakren mot homoklubben Pulse i Florida i sommer, der 49 mennesker ble drept, uttrykte Nordnes sin sorg og fortvilelse i «P3morgen»-studioet:

- Han får lov til å gå inn på en klubb, skyte masse folk, skyte masse homser – men de samme homsene får ikke lov til å donere blod til de som er skadet. Så det er… jeg kjenner at det liksom…


PREGA: I en «P3morgen»-sending i sommer snakka programleder Silje Nordnes åpenhjertig om hvordan hun som homofil satt igjen med en vond følelse etter angrepet mot en homoklubb i USA. Foto: NRK
Vis mer

Videre fortalte en tydelig prega Nordnes at hun den helga kjente på en følelse hun «ikke har kjent på veldig, veldig lenge».

- Hvilken følelse, spurte kollega Ronny Brede Aase.

- Det er en følelse av at det kanskje hadde vært best om jeg ikke var som er jeg er, hvis du skjønner, fortalte Nordnes i studio, mens tårene trillet.

Etter at det rørende klippet av Nordnes’ radioseanse ble delt i rekordfart på sosiale medier, sa 31-åringen til Dagbladet at responsen var overveldende.

- De fleste sier at de kjenner seg igjen i følelsen av avmakt og at de er glad noen satte ord på det, skrev Silje Nordnes i en e-post til Dagbladet den gang.

Saturday, November 19th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments