Hit flyttet USAs tidligere presidenter

(Dagbladet): I januar skal Barack Obama flytte fra det som kanskje er verdens mest kjente adresse, 1600 Pennsylvania Ave NW, Washington DC – mer kjent som Det hvite hus.

Når nøklene overleveres til den republikanske hotellmogulen Donald Trump, skal imidlertid ikke flyttelasset lange veien.


OBAMAS NYE HUS: I dette 760 kvadratmeter store huset skal presidenten og hans familie bo. Foto: Ron Sachs/CNP/Polaris)
Vis mer

Tidligere denne måneden skrev Dagbladet at Obama-familien flytter til et herskapshus i den eksklusive bydelen Kalorama i Washington DC, bare litt over tre kilometer unna presidentboligen.

Når man avslutter sitt presidentembete, er det imidlertid ingen hemmelighet at det skjer store omveltninger.

Egen «man-cave»

Da George W. Bush (70) forlot stillingen som USAs president i 2009, flyttet han og kona Laura Lane Bush (70) til hjemtraktene i Dallas, Texas.


FLYTTET HJEM: George og Laura Lane Bush avbildet med barnebarna i fjor. Foto: Scanpix
Vis mer

Ifølge New York Times kjøpte paret et hus i det fasjonable boligstrøket Preston Hollow, som de senere valgte å pusse opp.

Med en størrelse på 790 kvadratmeter er det heller ingen tvil om at det finnes nok boltreplass for dem begge.

I boligen skal Bush også ha innredet sin egen «man cave», fylt med bilder og gjenstander fra tiden som president.


BUSH SIN BOLIG: George W. Bush og kona Laura Lane flyttet hjem til Texas i denne boligen i Preston Hollow. Foto: Tom Pennington/Getty Images/AFP
Vis mer

Kjøpte nabohuset

Før Bush inntok Det ovale kontor, var det Bill Clinton (70) som bodde i Det hvite hus. Mot mot slutten av sin andre presidentperiode, gikk Clinton og kona Hillary til innkjøp av en villa i den eksklusive forstaden Chappaqua, New York.


UTENFOR HJEMMET: Bill og Hillary Clinton avbildet i 2000, ett år etter huskjøpet. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Ifølge CNN ble boligen kjøpt i 1999 for den nette sum av 1,7 millioner dollar, som tilsvarer 14,5 millioner norske kroner i dagens kurs, og er på drøye 340 kvadratmeter – bestående av elleve rom.

Nylig kjøpte paret også nabohuset for 9,4 millioner kroner. Planen er at boligen skal brukes når øvrig familie gjester dem. Samtidig rapporterer CNN at det vil bli enklere å ivareta sikkerheten til den tidligere presidenten og hans hustru, da de to tomtene befinner seg i enden av en blindgate.

For øvrig eier Clinton-paret flere boliger i Washington og Arkansas.


FINT STRØK: Clinton-parets bolig avbildet i 2000. Den befinner seg i den eksklusive forstaden Chappaqua, New York. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Bodde i huset til det siste

Etter å ha forlatt Det hvite hus i 1989 flyttet Ronald Reagan og hans kone, tidligere førstedame Nancy Reagan til Los Angeles, USA.


I SOLFYLTE CALIFORNIA: Nancy og Ronald Reagan flyttet til Los Angeles. Foto: NTB Scanpix / Tony Korody / Polaris
Vis mer

Paret inngikk en leieavtale på en bolig med adressen 668 Saint Cloud Road i celebre Bel-Air.

Ifølge Los Angeles Times finnes det 17 rom i huset, fordelt på to etasjer. Bygget er på 670 kvadratmeter, og på eiendommen befinner det seg blant annet et utendørs svømmebasseng.

Ifølge Washington Post forble huset deres hjem fram til begge gikk bort. Ronald Reagan døde i 2004, og etter at Nancy gikk bort i mars i år, har eiendommen blitt solgt videre til en forretningsmann for 15 millioner dollar.


CELEBERT NABOLAG: Fra 1989 bodde Ronald og Nancy Reagan i dette huset i Bel Air. Da førstnevnte gikk bort i 2004, forble Nany boende fram til sin død i år. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Pusset opp

Da Richard Nixon fratrådte frivillig fra sin presidentstilling i 1974, hadde han allerede boligplanene klare.


EKTEPAR: Pat og Richard Nixon avbildet i 1969. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Han flyttet nemlig inn i La Casa Pacifica, som senere er kjent som «The Western White House».

Den enorme eiendommen ble pusset opp etter at Nixon forlot sin presidentstilling. Blant annet ble tennisbanen byttet ut med et svømmebasseng, og i senere tid har tomta fått en ny og oppgradert tennisbane.

På 80-tallet flyttet Nixon til New Jersey, mens boligen så sent som i fjor ble lagt ut for salg til den nette sum av 61 millioner dollar, ifølge LA Times.


SJØUTSIKT: Boligen har byttet eier flere ganger siden Nixon-familien bodde her. (AP Photo/Hal Filan, File)
Vis mer
Sunday, November 20th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments