Hillary Clinton sier hun er ferdig med Trump

(Dagbladet): Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton sier hun er ferdig med sin motkandidat Donald Trump.

Ifølge BBC sier Clinton at hun ikke lenger bryr seg med hva han sier, og at hun i stedet vil fokusere på politiske saker.

- Jeg har debattert ham i fire og en halv time. Jeg tenker ikke engang på å svare på utspillene hans lenger, sa Clinton, ifølge BBC News da hun snakket med reportere om bord på sitt kampanjefly i natt, norsk tid.

Tosifret ledelse

Det er i overkant av to uker til presidentvalget i USA og etter tre TV-sendte debatter ser Clinton ut til å ha skaffet seg en solid ledelse.

På en fersk måling utført for ABC News leder Clinton tosifret.

På målingen, som er utført på angivelig sikre velgere, leder hun med 12 prosentpoeng, med en oppslutning på hele 50 prosent nasjonalt, mot 38 prosent for Trump.

Målingen er gjennomført etter den siste tvdebatten.

På gjennomsnittet av de siste målingene er det derimot jevnere. Ifølge Real Clear Politics ligger Clinton i snitt 5,9 prosentpoeng foran Trump med 47,9 prosents oppslutnings mot 42 prosent for Trump.

Preget av kontroverser

Valgdekningen i det siste har vært preget av en rekke kontroverser knytet til Donald Trump.

Republikaneren har kommet med en rekke anklager om valgfusk og vil ikke si at han vil godta valgresultatet om han taper valget.

Han har også måtte forsvare seg mot anklager fra en lang rekke kvinner som beskylder ham for seksuell trakassering og tafsing.

På et valgkampmøte i går, la Trump fram sin plan for sine første 100 dager som president. Her lovet han blant annet å bygge muren sin mot Mexico, begrense lobbyvirksomheten i Washington og starte forhandlinger om nye handels- og klimaavtaler.

Det meste av tida brukte han imidlertid på harde angrep på Hillary Clinton og kvinnene bak sex-anklagene.

- Alle disse kvinnene vil bli saksøkt når valget er over, ifølge Trump.

Monday, October 24th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments