Herjet, overrasket, kastet Liverpool-trøya og ble hyllet etter oppvisning: – Fantastisk å se på

Crystal Palace – Liverpool 2-4 (2-3)

(Dagbladet): Roberto Firmino, Sadio Mane og Philippe Coutinho i fronten av et glimrende offensivt Liverpool-lag plager Premier League-motstanderne på rekke og rad.

I kveld var det Crystal Palace som måtte lide. Spesielt Coutinho var toneangivende og sterkt delaktig i Liverpools tre første mål, mens landsmannen Firmino punkterte kampen med sin lekre lobb til 4-2.

Da tok brasilianeren like godt av Liverpool-trøya av seg på «John Arne Riise-vis». Firmino ble straffet med gult kort, men det la ingen demper på Liverpools festkveld.

De lekre kombiasjonene er vi etter hvert blitt vant til, men mot Crystal Palace dro dødballsvake Liverpool fram et nytt ess i ermet da de scoret etter to dødballer, begge servert av Coutinho og ekspedert av henholdsvis Dejan Lovren og Joel Matip.

- Nisselua tredd ned over anklene. Liverpool er god underholdning, skriver tidligere Tippeliga-profil Bernt Hulsker på Twitter.

- Liverpool spiller deilig fotball. Fantastisk å se på, skriver den engelske fotballegenden Gary Lineker.

STORFORM: Liverpool scoret fire nye mål borte mot Crystal Palace. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Fem mål i spinnvil 1. omgang

Fyrverkeri. Det beskriver den spektakulære 1. omgangen mellom Crystal Palace og Liverpool godt. Fyrverkeriet eksploderte etter 16 minuter og varte omgangen ut.

Først fant Philippe Coutinho backvikar Alberto Moreno, som la inn til Emre Can. Tyskeren banket inn 0-1.

Men bare to minutter senere var utlikningen et faktum. Tidligere Liverpool-spiller Christian Benteke stusset ballen til Liverpool-stopper Dejan Lovren, som på merkelig vis klarerte ballen rett opp. Nedfallsfrukten havnet hos James McArthur, som headet inn 1-1.

Fire minutter senere gjorde imidlertid kroaten det godt igjen. Coutinho tok på seg servitørrollen og fant Lovren med et perfekt innlegg. Liverpool-stopperen headet inn 1-2.

Hylles etter oppvisningen

James McArthur var imidlertid ikke ferdigscoret for dagen. Wilfried Zahas innlegg var perfekt. Det samme var McArthurs heading. Dermed var lagene like langt igjen.

Omgangens fjerde scoring på hodet og femte totalt kom ett minutt før hvilen. Nok en gang sto Coutinho for den assisterende corneren som Joel Matip headet inn. 2-3 stod seg til pause etter en omgang med særdeles høy underholdningsverdi.

PUNKTERET KAMPEN: Roberto Firmino fjernet all tvil da han økte til 4-2 i 2. omgang på et tidspunkt for Crystal Palace var nær utlikning. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

- Det er vanskelig å spille en bedre førsteomgang enn det Coutinho har gjort i dag, mener Mjøndalen-spiller Mads Hansen.

De 25 påfølgende minuttene etter sidebytte var ikke like innholdsrike. Crystal Palace kom seg mer inn i sjansen og jaktet en utlikning.

Avgjørelsen

Samtidig var Liverpool farlige i kontringsfasen. Det var på denne måten kampens sjette scoring kom.

Kampuret viste 71 minutter da Jordan Henderson spilte fri Roberto Firmino med en nydelig stikker. Brasilianeren gjorde alt riktig og chippet ballen over Palace-keeper Steve Mandanda på vakkert vis.

Feiringen gikk uten drakt. Firmino fikk gult kort, men Liverpool-festen lot seg ikke stoppe av den grunn. Jürgen Klopps menn er fortsatt likt med Manchester City og Arsenal på tabelltopp.

Fra Liverpool og ned til erkerivalen Manchester United er det nå åtte poeng.