Her scorer AaFK – men det som skjedde rett før fikk Glimt-spillerne til å reagere

• AaFK – Glimt 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Aalesund vant 1-0 mot Bodø/Glimt og nordlendingene klarte ikke å klatre bort fra bunnstriden.

- Fantastisk deilig å vinne, og fantastisk deilig at vi er oppe i 35 poeng. Nå er vi litt tryggere, sier Aalesund-trener Trond Fredriksen til TV 2.

Glimt har 30 poeng – tre poeng mer enn Stabæk på kvalikplass og fire poeng mer enn LSK på nedrykksplass. Men Glimt har spilt én kamp mer.

Et selvmål av Ulrik Saltnes var kampens eneste nettkjenning. Franck Boli skjøt via den uheldige forsvareren – men Glimt-spillerne mente ballen var utenfor krittlinjene i sekundene før skuddet til Boli.

- Det var ingen rytme i spillet vårt. Det var ikke bra nok. Det så ut som ballen var ute. Det føles surt og det er et drittmål, sier Glimt-spiller Martin Bjørnbak til TV 2.

Glimt har tapt tre av de fire siste kampene.

- En svak match av oss, under pari. Litt for dårlig hele veien, sier Glimt-trener Aasmund Bjørkan

Store sjanser

Lagene var tabellnaboer før avspark og spesielt Glimt trengte poeng for å komme seg bort fra bunnstriden.

AaFKs danske Mikkel Kirkeskov fikk kampens første store sjanse etter seks minutter. Forsvarsspilleren fikk ballen rett i beina, seks-sju meter fra mål, men avslutningen fra litt skrått hold var for dårlig og keeper reddet.

Mos Abdellaoue fikk en ny stor sjanse for AaFK etter 20 minutter, men spissen skjøt utenfor fra god posisjon.

Til pause var det 0-0.

Bjørn Helge Riise hadde et godt forsøk fra rundt 20 meter etter 53 minutter, men en god redning av Glimt-keeper Sergey Pogorily hindret scoring.

Selvmål

Etter 53 minutter lykkes endelig hjemmelaget. Franck Boli rev seg løs inne i feltet, skjøt via Glimt-spiller Ulrik Saltnes og i mål til 1-0.

Men Glimt-spillerne mente at ballen var over dødlinja rett før Boli avsluttet. Dommer Svein-Erik Edvartsen godkjente målet til store protester. TV-bildene viste at Edvartsen trolig gjorde rett, men uten at TV-bildene felle noen endelig dom.

- Var ballen ute, eller var den inne? Glimt-spillerne er ikke i tvil i alle fall, sa TV 2-kommentator Arve Fuglum på direkten.

Uansett: Det sto – og endte – 1-0 i Ålesund.

Bunnstriden akkurat nå: VIF 30p, Glimt 30, Tromsø 30, Stabæk, 27, LSK 26, Start 12.

De to siste rykker rett ned. Laget som er tredje sist spiller kvalik.