Her forsøker politiet å kjøre over mentalt syk mann. Kort tid etter løsner de 18 skudd


Joseph Manns bror, Robert talte i begravelsen. Bak han står familiens advokat John Burris. Til høyre i bildet ser du Joseph Mann. Foto: AP / Scanpix
Vis mer

(Dagbladet): I september ble Joseph Mann skutt og drept av politiet i Sacramento, USA. Blant annet LA Times skriver at den 50 år gamle mannen var mentalt syk. Han var bevæpnet med kniv og innringeren forteller om Mann viste uberegnelig oppførsel. Politiet har nå frigitt videoen.

Kontroversiell video

Politiet har ikke villet frigi videoen, men etter et massivt press ble den nylig frigitt. Byens borgermester har vært blant drivkreftene for å frigi videoen, som er filmet fra innsiden av den ene politibilen.

Der sier den ene betjenten at han kommer til å prøve å kjøre over ham. Det mislyktes. Politiet fortsetter i stedet for jakten til fots. Når de kommer bort til Mann avfyrer de 18 skudd 14 av dem treffer hans kropp.

Demonstrasjoner mot politiet

Drapet på Joseph Mann kom bare fire dager etter Black Lives Matter demonstrasjonen i Dallas. Der ble fem politimenn drept. Siden den gang har flere byer i USA vært preget av demonstrasjoner mot politiet.

En av de siste byene som ble preget av opprør på grunn av politidrap på en afroamerikaner var i Charlotte. I byen ble det erklært unntakstilstand og det var store protester. Årsaken til dette var at politet skjøt og drepte sjubarnsfaren Keith Lamont Scott.

Videobevis og et åpent politi

Familiens advokat har hele tiden ønsket å bruke politivideoen i deres søksmål mot byen. Han beskriver politibetjentens handling som utagerende og «cowboy-aktig». Søksmålet går på brudd på borgerretighetene.

Borgermesteren har også ønsket at videoen skulle frigis. Han ønsker et bedre samarbeid mellom innbyggerne og politiet.

- I framtida vil du se et mye bedre miljø og vi ønsker et åpent samarbeid. Vi vil ha informasjon tilgjengelig for folk så raskt som mulig. Informasjonen kommer fra kroppskameraer, i biler og lignende. Men det må ikke forstyrre en pågående etterforskning, sa borgermester Kevin Johnson til en lokal radiostasjon.

Sunday, October 2nd, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments