- Hellbillies er grådige og smålige og ødelegger sitt rykte

I går ble det kjent at Hellbillies saksøker Levanger Vel for 863 450 kroner. Det er avisa Innherred som først meldte dette.

- Helt ufattelig

Bandet, ved advokat Christian Wadahl Uhlen i Advokatene Graasvold & Stenvaag, hevder at det kom flere på konserten på Levangermartnan i august 2015 enn forventet, og at velet dermed har brutt kontrakten.

- Det er ikke til å fatte, sier nestleder i velet, Turid Inderberg, til Dagbladet.

- Vi har en skriftelig kontrakt på at bandet skulle ha 300 000 kroner i honorar, samt en omfattende raider som inkluderer kost og losji, henting på Vernes og alkohol. Og nå vil de ha mer og går til rettssak, sier hun.

Bandet krever dermed mer enn 1,1 millioner kroner for en konsert på 90 minutter.

Skudd for baugen

Etter at Dagbladet skrev om saken i går, eksploderte nettet og mange har kommentarert saken i sosiale medier. Sosiolog og omdømmeekspert Trond Blindheim er ikke nådig i sin kritikk av Hellbillies.


SELVSKUDD: Trond Blindheim mener at Hellbillies skyter seg selv i leggen, oppfører seg smålig når de går til rettssak mot Levanger Vel og krever millionhonorar. Foto: Jacques Hvistendahl
Vis mer

- Nå må de trekke seg tilbake, frafalle alle krav og be pent om unnskyldning.

- De får unnskylde det store pengekravet med at det ble det litt for mye rock’n'roll for dem, at det kom i et svakt øyeblikk og at de beklager, sier Bindheim og omtaler det som et skudd for baugen.

Ødelegger sitt renommé

Blindheim mener at reaksjonen og kravet fra Hellbillies er smålig og grådig – og er svært skadelig for bandet. Han mener at det ødelegger deres renomme, og vil kunne redusere antall spillejobber.

- Selv om Hellbillies skulle vinne en rettssak, har de allerede tapt, sier Blindheim.

- Her krever Hellbillies nesten en million kroner fra en velforening og angriper dermed hele vårt dugnadssystem og frivillighet. Det kom kanskje noen flere mennesker på konserten, hva så? Bandet fikk honoraet på 300 000 kroner og bør være fornøyd, sier Blindheim.

- De skuffer fansen

Blindheim forteller om de mange Facebook-reaksjonene på oppslaget om Hellbillies-kravet i går, og at mange fans er tydelig skuffet over bandet.

- Folk flest, jeg inkludert, har alltid sett for oss Hellbillies som et raust og folkelig band, sier Blindheim.

- Nå reagerer vi på den grådigheten bandet viser – og i tillegg mot en velforening. Her går de løs på i et lite lokasamfunn som en pitbull med millimeterjuss. Mange arrangører vil nok vegre seg med å inngå avtale og engasjere Hellbillies i framtida, sier Blindheim og avslutter:

- Nei, dette hadde aldri Åge (Aleksandersen) gjort.

Noen uklarheter

Velets advokat Rolf Christensen i Steinkjeradvokatene er klar på at avtalen omfatter et fast honorar på 300 000 kroner – uten prosentandel av inntektene, men at det er noen uklarheter om generelle bestemmelser formidlet i e-postkorrespondanse og vedlegg som kan tolkes i ulike retninger – og som ikke er undertegnet, hevder han.

- Hadde det ikke vært uklarheter, hadde det heller ikke vært en tvist, sier han.

Publumstallet på 4000 var et estimat som ble gitt til lokale journalister samme kveld som arrangemenet ble holdt, men i ettertid viste det seg at det nummererte billettantallet var på ca 2500.

Nektet forlik

- Vi har foreslått et forlik, en minnelig løsning, men motparten nektet, sier velets advokat.

Han vil ikke si beløpet, men Dagbladet erfarer at det dreier seg om rundt 100 000 kroner.

Dagbladet har forelagt Blindheims uttalelser for Hellbillies, ved talsperson Simen Idsøe Eidsvåg. Han ønsker ikke å kommentere kritikken.

Wednesday, November 16th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments