Hareide: – Vi fikk mer enn jeg trodde Siv og Erna ville gi

(Dagbladet): Knut Arild Hareide puster lettet etter de siste dagenes knallharde forhandlinger om statsbudsjettet.

- Dette er bare å innrømme at det har vært krevende for samarbeidet. Regjeringen valgte å stille et ultimatum, til gjengjeld har de vært villige til å gi mer enn både Trine og jeg trodde de var villige til. Det har kostet dem dyrt, sier KrF-lederen.

Sårbare barn

Hareide mener landets innbyggere skal være glade for sluttresultatet.

- Fordi det betyr mer til sårbare barn, mer til skole, mer til distrikt, som er gode saker. Jeg tror nok det skal mye til før Erna Solberg og Siv Jensen stiller ultimatum på nytt. Det var stor stemning i stortingsgruppa da mange av våre satsinger tikket inn en etter en, sier Knut Arild Hareide.

Knekkpunktet

KrF-lederen mener at hovedgrunnen til at det ble en forhandlingsløsning var at KrF ikke krevde at bilpakken måtte fjernes.

- Men forutsetningen var at ikke de fossile bilene ble belønnet. Da Siv og Erna var villige til å gå inn på engangsavgiften og avskrivningssatser for nullutslippsbiler, så premierte de grønne biler. Det var viktig for KrF var det et betydelig knekkpunkt, sier Knut Arild Hareide.

Bilpakken

- Da valgte de å gå bort fra det vi opplevde som mest krevende med prinsippene rundt bilpakken, selv om Siv kan si at bilpakken står fast. Ja, men belønningen til de fossile bilene er gått ned. KrF har fått mer igjennom i dette budsjettet enn vi til og med fikk i de mange årene vi satt i regjering. Hvis vi ser på politisk gjennomslag, så tror jeg ingen vil si at KrF har kommet dårlig ut, sier Knut Arild Hareide.

Regjeringens opptreden

Om den politiske budsjettenigheten i ellevte time bærer bud om at samarbeidet med Høyre og Frp kan fortsette også etter stortingsvalget, svarer KrF-lederen:

- Ja, men det stiller store krav til regjeringen om hvordan de velger å opptre. Jeg må si at jeg vil bli overrasket hvis du ringer meg en annen gang og forteller at de har stilt ultimatum, sier Knut Arild Hareide og smiler.

Stemmer subsidiært

Han poengterer at KrF vil stemme subsidiært når budsjettet behandles i Stortinget over helgen.

- Vi har ikke gjort det før i denne stortingsperioden, men vi gjør det nå. For å markere at vi ikke kom til enighet innen fristen, da la vi inn vårt alternative budsjett. Da lar vi ikke det falle uten våre stemmer. Et lite signal, men jeg tror ikke det er det det norske folk tenker på de neste to ukene, sier Knut Arild Hareide.

Saturday, December 3rd, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments