Har startet jobben med å få sjakk-VM til Stavanger

NEW YORK (Dagbladet): Altibox Norway Chess i Stavanger er på fire år blitt en av verdens sterkeste sjakkturneringer. Mens verdensmester Magnus Carlsen kjemper mot den russiske utfordreren Sergej Karjakin i sjakk-VM i New York, har de startet arbeidet med å få et framtidig sjakk-VM til Rogaland.

- Vi har fått en solid erfaring som arrangør. Vi har hatt alle de aller beste spillerne i verden på turneringene våre. Vi har også gjort en del, som andre arrangører ikke har gjort, for å fremme sjakken med å nå ut til publikum og kommersialisere sjakken litt. Hvorfor skal ikke VM kunne komme til Norge, sier styreleder for Altibox Norway Chess, Kjell Madland, til Dagbladet.

- Mye igjen for pengene

Han er nå tilskuer under VM i verdensmetropolen og forteller at blant annet Stavanger kommune og Stavanger konserhus allerede er svært positive til ideen.

- Det bør være et mål å få dette på plass i 2018 eller 2020. Det er så fantastisk reklame for landet og regionen. Sammenliknet med mye annet får du også enormt mye igjen for pengene, forklarer Madland.


TAR INITIATIV: Styreleder i Altibox Norway Chess, Kjell Madland. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
Vis mer

For å få til dette er Altibox Norway Chess avhengig av at Agon, som sitter på rettighetene til sjakk-VM, har trua på Stavanger som arrangør. Samtidig vil et framtidig VM i Norge være avhengig av at Magnus Carlsen klarer å beholde tittelen. Hittil har han og Karjakin spilt sju remis-partier i New York.

- Jeg har snakket med Magnus Carlsen om dette i april og spurte ham hvordan han ville stille seg til dette. Han var positiv, sier Madland, som samtidig erkjenner at det kan være langt fram til at dette er en realitet.

Han har også snakket med presidenten i Norges sjakkforbund om initiativet.

- Hyggelig for Magnus

- Det hadde helt sikkert vært hyggelig for Magnus å spille VM på hjemmebane en gang, men først må han vinne her da, sier Carlsens manager, Espen Agdestein, til Dagbladet.

Etter det Dagbladet forstår, har Agon, som arrangerer VM, allerede kommet langt med å finne et sted for VM i 2018, og at dette kan bli kunngjort allerede under avslutningen av årets arrangement i New York.

- Det er veldig hyggelig at det er initiativ. Det setter vi pris på, sier Agdestein.

Han understreker at det er viktig at det er en proff ramme rundt VM.

- Skal det være i Norge, er det også viktig å få engasjert barn i Norge. Her i New York er det et veldig bra arrangement, men de har ikke vært så flinke til for eksempel å engasjere barna som har sjakk på skolen her, sier Agdestein.

Monday, November 21st, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments