Gustav (5) er verdens vakreste. Hemmelig oppskrift: 200 gram rå biff til frokost

(Dagbladet): Gustav (5) og Andrea Gjøten Sandnes (27) ble tatt i mot på Kvernberget flyplass i Kristiansund med plakater og heiarop som det sømmer seg verdens vakreste med skinnende pokal større enn den vakre selv.

Den kremfargede burmeseren tok mottakelsen med like stor ro som under den øredøvende finalen i Karl Marx Halle i Wien i helgen. Da ble Gustav utropt til verdens vakreste korthårede katt for andre gang.

Første gang ungarskfødte Gustav med egen kongsgård på Averøya tok en av de fire hovedprisene i årlige og prestisjefulle FISeS World Winner Show, var i Ålborg i 2013.

1 343 katter deltok på årets show i Østerrike. 57 av kjæledyrene var fra Norge. Brasil var landet med flest klassevinnere.


SEIERSSJOKK: Matmor Andrea Gjøten Sandnes mfikk ikke summet dirtekte etter kåringen av verdens vakreste katt. Gustav /5 år og 5,5 kilo) hadde vært med på det før. Foto: Lisbeth Falling.
Vis mer

Matmor og barnevernspedagog Andrea har alltid drømt om å skaffe seg en burmeserkatt. Nå har hun flere, og blant dem verdens vakreste.

Helt vill til frokost

Det er ingen vanlig oppskrift som ligger bak dommernes begeistring, blant annet for den blanke pelsen.

- Gustav får 200 gram rå biff til frokost hver dag. Han er helt vill når jeg kutter opp kjøttet i biter. Tørrfor og kveldsmat får han som for vanlige katter, sier Andrea Gjøten Sandnes til Dagbladet – fortsatt i lyrisk stemning etter oppmerksomheten i Wien.

En dobbel verdenskjekkas har et noe mer nobelt navn i stambøkene, må vite:

WW’16’13 GIP SC HU *Alba Regia Ganxta Gustav JW DSM.

Selv om Gustav er kastrert og ikke får flere kattunger selv, er hans stamtavle ettertraktet blant kattevenner som sverger til burmesere.

Lille og Store Gustav

Matmor dro til oppdretteren i Ungarn i fjor vår for å sikre seg en av de siste sønnene til Gustav. Han spurte om hun kunne tenke seg å ta vare på selve sjarmøren også, og dermed havnet både Lille Gustav og Store Gustav på Averøya.

- De storkoser seg sammen og er verdens snilleste katter. Store Gustav skjønner når jeg sier han må gå på do. Han elsker å posere på dommerbordet selv om det er aldri så mye folk og støy på utstillinger.

Neste gang han viser seg fram offentlig, blir på en skandinavisk utstilling i april neste år i Trondheim.

- Men rått kjøtt til frokost – hvor kommer den katteskikken fra ?

Tung som en vanlig rugg

- Denne rasen er kjent som kjøttetere, og han har fått vanen fra oppdretteren i Ungarn. Det er ikke snakk om å endre på det, han er helt vill før frokost, sier matmor.

Som legger til at han er fornøyd med First Price-kjøtt fra den lokale butikken.

Premien til verdens vakreste var en stor sekk vanlig kattemat i tillegg til heder, ære og pokal.

Og vekta til en kjekkas med heftig frokostmeny: ikke noe mer enn en vanlig rugg, som omtrent 5,5 kilo.

Tuesday, November 1st, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments