Google-søk for «nuclear shelter» skjøt i taket etter nattas sjokkresultat

(Dagbladet): I morges norsk tid var det avgjort: Donald Trump blir USAs 45. president. Resultatet beskrives som et av de største valgsjokkene i moderne historie.

At det er Donald Trump som nå skal lede USA har fått mange skeptikere til å undre over konsekvensene.

Det kan virke som om noen spår verdens undergang i nær fremtid etter nattas resultat. Tanken på en mulig atomkrig er noe som skremmer de fleste. Det viser også trendsøkene på Google.

Google-søk for «nuclear shelter» (søke ly for atomkraft) har skutt i taket denne onsdagen, i forhold til øvrige dager den siste uka. Som grafen øverst i denne artikkelen viser: Forskjellen er betydelig.

Men det er ikke folk i USA som søker oftest på de to ordene. USA ligger på femteplass på lista over nasjoner. Det er Storbritannia og Irland som topper foran Australia.

Søkeordene «nuclear war» (atomkrig) fikk også en solid oppsving i løpet av onsdagen.

Den mest markante forskjellen på emnet finner vi på søkeordene «how to build a nuclear bunker» (hvordan bygge en bunker mot atomkraft). Her går også grafen kraftig fram onsdag 9. november. Disse søkeordene er veldig populære i Storbritannia.


BYGGE BUNKER: Den mest markante forskjellen på emnet finner vi på søkeordene «how to build a nuclear bunker» (hvordan bygge en bunker mot atomkraft). Foto: Google Trends
Vis mer
Wednesday, November 9th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments