Flyktningbarn sover fremdeles i den nedlagte «Jungelen»-leiren


IKKE HELT TØMT: To migranter går over området som inntil i forrige uke var en flyktningleir som huset et sted mellom 6000 og 8000 personer. Foto: Thibault Camus / Ap / Scanpix 
Vis mer

Denne uka startet franske myndigheter evakueringen av «Jungelen»-flyktningleiren i Calais. Flyktningene og migrantene skulle bli sendt til 300 ulike midlertidige mottak over hele Frankrike. Men ikke alt har gått etter planen.

«Flyktningbarn sover på det ødelagte leir-området tre dager etter at det var «tømt»», skriver The Independent.

- Hver natt ser vi at barn går tilbake til jungelen, og det har aldri vært farligere der enn nå. Denne prosessen har virkelig sviktet barna, sier Dorothy Sang, rådgiver for Redd Barna.

Stoler ikke på systemet

Minst 12 barn er fremdeles i «Jungelen». Frivillige forteller til avisa at de jobber med å finne midlertidige overnattingsløsninger til de mindreårige. Barna skulle bli sendt til midlertidige mottak, men mange av dem stoler ikke på franske myndigheter, og gikk dermed ikke på de ventende bussene.

- Det var vanskelig å få barna til å gå på bussene fordi de ikke stoler på systemet. Nå sier myndighetene at leiren ble fullstendig tømt onsdag, men det er ikke sant. Barn har sovet der hver natt siden den gang, sier Sang til Independent.

Fortsetter:

- Dessverre tar ikke myndighetene noe ansvar for barna etter at leiren ble ødelagt.

Vold og overgrep

En av årsakene til den ikke-offisielle flyktningleiren «Jungelen» ble bestemt stengt, var at det var så farlig i leiren, med nærmest lovløse tilstander. Vold og seksuelle overgrep skjedde stadig. Innbyggerne i leiren bodde under svært vanskelige og kummerlige kår, uten ordentlige helsefasiliteter og andre basistjenester.

Nå skal situasjonen, om mulig, være enda verre, ifølge The Independents kilder og BBC.

Franske myndigheter har foreløpig ikke innrømmet at de har gjort noen feil når det gjelder å stenge leiren. I dag ba den franske presidenten, Francois Hollande, om at Storbritannia må hjelpe dem med å ta ansvaret for en del av de mindreårige flyktningbarna.

Leiren i Calais har vært en verkebyll i forholdet mellom Frankrike og Storbritannia, siden målet til menneskene i leiren har vært å komme seg til de britiske øyene.

Byen har 70 000 innbyggere og ligger der hvor Den engelske kanal er på sitt smaleste. Det er bare 34 kilometer over til England, som du kan se på godværsdager


SER LEIREN BLI ØDELAGT: Denne uka ble et sted mellom 6000 og 8000 migranter fjernet fra den ikke-offisielle flyktningleiren «Jungelen». Men noen av barna er fremdeles igjen i området, der forholdene meldes som å være farligere enn noensinne. Foto: Philippe Huguen / Afp / Scanpix 
Vis mer
Saturday, October 29th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments