Fikk luselønn for film som vant henne Oscar – Fikk ikke råd til helseforsikring

42 år gamle Hilary Swank har på tross av sin unge alder hatt en stor karriere.

Stjernen har vunnet to prestisjetunge Oscar-statuetter, for sine roller i «Boys Don’t Cry» i 1999 og for «Million Dollar Baby» fra 2004.

Den populære skuespilleren har dessuten vunnet flere andre priser, og er en av Hollywoods mest anerkjente. En skulle derfor kanskje tro at dette stod i stil med lønnen hun utbetales.

Det kan Hilary derimot avkrefte. Da hun var gjest hos Chelsea Handlers nye Netflix-program, som heter «Chelsea», avslørte stjernen at lønnsforskjellene mellom menn og kvinner i Hollywood er stor.

Luselønn

Rundt et middagsbord med andre kvinnelige Hollywood-profiler kommer temaet om lønninger opp. The Huffington Post har blant andre omtalt saken.

- Da jeg spilte i «Boys Don’t Cry» var jeg 24 år. Alt jeg tjente var 3000 dollar, forteller hun i programmet.

I datidens kurs tilsvarer det rundt 27 000 norske kroner. Det var alt hun fikk utbetalt for rollen som sørget for hennes første Oscar-pris. Betalingen var så lav at hun ikke var kvalifisert til helseforsikring.

I USA er helsesystemet privat, og det kan bli en dyr affære å være syk dersom man ikke har forsikring.

- For å ha helseforsikring må man tjene rundt 5000 dollar (39 000 norske i 1999s kurs), så jeg visste ikke engang at jeg ikke var forsikret før jeg prøvde å ta ut en resept på apoteket. Da sa de at det ble 160 dollar…

- Jeg hadde en Oscar og ingen helseforsikring, forteller hun i det sjokkerende intervjuet.

Motspillerens tilbud var 20 ganger høyere

Det stoppet imidlertid ikke der. Noen år seinere, da hun hadde fått tildelt sin andre prestisjetunge Oscar-pris, ble hun tilbudt en annen rolle.

For den skulle hun få en halv million dollar.

Til sammenligning skulle hennes mannlige motspiller i filmen få ti millioner dollar. Han hadde ifølge henne selv bare spilt «kjekk» i en annen film, mens hun satt der med to Oscar-priser.

Hilary takket nei til filmen, og en nykommer ble ansatt i hennes sted. Hun fikk 50 000 dollar for rollen.


2005: Hilary Swank strålte i en marineblå kjole fra Guy Laroche under Oscar-utdelinga i 2005, der hun vant for sin rolle i «Million Dollar Baby».

Vis mer

Avbrøt forlovelsen

Hilary jublet i mars etter at kjæresten, den tidligere tennisproffen, Ruben Torres, fridde til henne.

- Dro på en fottur i fjellet og så skjedde dette! Jeg er så lykkelig og glad over å kunne dele med dere alle at jeg er forlovet med min kjære Ruben, skrev den vakre skuespilleren på Instagram den gang.

På bildet, som nå er slettet, kunne man også tydelig se forlovelsesringen som var besatt med en diger grønn sten.

Lykken skulle likevel bli kortvarig. I juni ble det kjent av forlovelsen var avbrutt. Representanter for paret bekreftet dette overfor magasinet People. Da hadde de vært sammen i omtrent et år.

Dette hadde blitt Swanks andre ekteskap.

I ti år var hun nemlig gift med skuespilleren Chad Lowe (48), men paret gikk hver til sitt i 2006. De fikk ingen barn sammen.

Denne saken ble først publisert på seher.no.

Friday, October 21st, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments