FCK-seier til ingen nytte: – Pausen som kommer nå er ikke heldig

• Club Brugge – FC København 0-2 (0-2) / Porto – Leicester 5-0 (3-0)

(Dagbladet): Premissene før siste runde i gruppe C var klare: FC København trengte hjelp fra Leicester hvis de skulle ha håp om avansement.

For at FC København skulle gå videre måtte Porto enten tape eller spille uavgjort mot gruppevinner Leicester, samtidig som FCK måtte vinne borte mot fortapte Club Brugge. Belgierne sto med fem strake tap i gruppespillet før kveldens kamp.

To dødballscoringer

Brugge startet uten flere av sine faste spillere, men åpnet kampen best og fikk den første store sjansen. Allerede etter to minutter var høyreback Ricardo van Rhijn nære på å sende hjemmelaget i ledelsen etter et godt angrep, men Robin Olsen avverget.

EUROPA LEAGUE-KLARE: Peter Ankersen og FC København ble nummer tre i gruppa, og skal spille Europa League videre denne sesongen. Her i duell mot Boli Bolingoli og Dion Cools Foto: EPA
Vis mer

Seks minutter senere var FCK i ledelsen på sin første sjanse i kampen. Et sidekorridor-frispark fra Ludwig Augustinsson ble svingt inn i boks. Brandon Mechele prøvde å klarere, men endte med å sette ballen i eget mål.

B-preget Leicester

På dette tidspunktet var også Porto i ledelsen mot et B-preget Leicester, som hadde gjort ti bytter fra helgas kamp mot Sunderland. Hverken Jamie Vardy, Riyad Mahrez, Kasper Schmeichel, Robert Huth, Bartosz Kapustka, Andy King eller Islam Slimani var med i troppen til ligamesterne fra 2015/2016-sesongen.

Med Porto-ledelsen hadde dermed egentlig ikke FCKs ledelse noe å si.

Etter et kvarter doblet FCK ledelsen. Også denne scoringen kom på en dødball. Nok en gang var det Ludwig Augustinsson som slo inn. Midtstopper Mathias «Zanka» Jørgensen steg til værs og stanget inn 2-0-ledelse med pannebrasken.

Like etter doblet også Porto ledelsen mot Leicester.

VIDERE: Yacine Brahimi og Porto ble nummer to i gruppe C foran FC København. Her feirer Brahimi scoring mot Leicester, mens Shinji Okazaki og Marcin Wasilewski (bak) depper. Foto: AFP
Vis mer

0-2 var stillingen halvveis i Belgia. Porto gikk opp i 3-0 rett før pause mot Leicester.

Svakt Brugge

Etter hvilen fortsatte det samme kampbildet. FCK hadde styringen, mens Brugge-gutta slet med å finne hverandre.

FCK var nærmere tremålsledelse enn et svakt Brugge var redusering, på det som etter hvert ble et ganske glissent Jan Breydel Stadion.

Samtidig økte Porto til både 4-0 og 5-0.

I Belgia ble det med de to dødballscoringene i første omgang, og FCK vant 2-0.

- Hadde de bare scoret mål i første omgangen hjemme mot Porto, hadde dette vært en helt annen historie, meldte Viasat-kommentator Roar Stokke.

Nå venter Europa League for FCK. Etter kampen mot AGF søndag har FCK pause fra Superligaen frem til 11. februar. Dermed blir det lite kamptrening før de skal spille Europa League 23. februar.

- Pausen som kommer nå er ikke heldig. Men vi ser lyst på det. Vi håper på en god trekning, og får se om vi kan lage et lite europeisk eventyr, sa Ståle Solbakken i et intervju på Viasat Fotball etter kampen.

- Ni poeng i Champions League og 7-1 i målforskjell kan vi ikke annet enn å være fornøyde med, sa Solbakken i samme intervju.

FCK hadde gått videre én gang før (i 2010/2011-sesongen). Også da var Ståle Solbakken trener.