Edderkoppen har fått Harry Potter-navn. Ser du hvorfor?

(Dagbladet): En ny edderkoppart, oppdaget i India, blir nå oppkalt etter et Harry Potter-vesen.

Årsaken er edderkoppens utsteende. Forskerne mener nemlig at den likner bemerkelsesverdig mye på «valghatten», eller «The Sorting Hat», om du vil.

Ifølge CNN har edderkopparten nå fått navnet «Eriovixia gryffindori», som peker på det huset Harry Potter selv ble plassert i da han ble ikledd valghatten.

«Den unikt formede edderkoppen får navnet sitt fra den fantastiske, sansende og magiske gjenstanden valghatten, som eies av den fiktive og middelalderlige trollmannen Godric Gryffindor, en av de fire grunnleggerne av Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, ført i pennen ved hjelp av J.K. Rowlings fantasi, en ekstraordinær forfatter, som blir presentert i den høyt elskede bokserien som omhandler vår alles favorittrollmann, Harry Potter», står det i forskningsrapporten publisert hos Indian Journal of Arachnology.

Javed Ahmed, en av forskerne som har vært med på å studere og gi navn til edderkoppen, sier til Washington Post at de etter kort tid ble klar over at de hadde funnet en ny edderkoppart.

- Da jeg først leste bøkene (Harry Potter journ. anm.), ante jeg ikke at jeg en dag skulle ende opp med å kalle opp en art etter en så interessant, morsom og vimsete karakter, og bli gratulert av Rowling selv, sier Ahmed.

«Det er en ære! Gratulerer for funnet av enda et fantastisk beist», skrev Rowling på Twitter.

Den nylig oppdagede edderkopparten hører hjemme i hjulspinnerfamilien. Karakteristisk for dem er at de spinner såkalte hjulnett – best kjent som edderkoppnett.

Friday, December 16th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments