Drømmestart for Skullerud etter corneren som skrudde rett i mål

SOGNDAL (Dagbladet): Etter 88 søvndyssende minutter skrudde tidligere Hødd-spiller Ulland Andersen corner i mål og avgjorde for drammenserne i Tor Ole Skulleruds trenerdebut.

Med det er den tidligere Molde-treneren i gang med den store jobben.

Sogndal best innledningsvis

Det var Sogndal-spiss Martin Ramsland som kom til kampens første mulighet. Et langt innkast for hjemmelaget ble klarert rett i beina på sørlendingen som fra 11 meter – helt upresset – sendte ballen lang utenfor.

Like etter var det spissollega Ole Amund Sveen som mottok ballen innenfor 16-meteren, vendte opp på halvspretten før han skjøt på Espen Bugge Pettersen som bokset unna.

Halvveis ut i førsteomgangen fikk Sveen muligheten igjen. Et fryktelig tilbakespill av Jacob Glesnes ble snappet opp før han fra litt for skrått hold forsøkte å skru ballen i lengste hjørne.

Lite finspill

Minutter senere holdt Petter Vaagan Moen å sende bortelaget i ledelsen med et hardt langskudd like utenfor mål fra 18 meter.

Strømsgodsets Mounir Hamoud med Sogndals Ole Amund Sveen på slep.
Vis mer

Ingen av lagene klarte å skape noe særlig etablert angrepsspill i løpet av den førsteomgangen, og de fleste sjanser kom enten av personlige feil, dødballer eller langskudd.

Ti minutter før slutt fikk Sogndal nok en sjanse. Rune Bolseths corner ble headet litt frem og tilbake inne i feltet før Bugge Pettersen til slutt fikk kontroll på ballen.

Bare langskudd

Ni minutter etter sidebytte holdt Ulland Andersen på å gjøre 1-0 for Strømsgodset. Den tidligere Hødd-spilleren dro seg forbi en mann og sendte ballen et stykke utenfor fra god posisjon.

Ikke lenge etter var det Henrik Furebotn sin tur. Fra 18 meter sendte Sogndal-spilleren ballen knallhardt like over mål.

Sogndals Henrik Luggenes Furebotn i duell med Strømsgodsets Martin Rønning Ovenstad.
Vis mer

Sogndal med tverrliggerskudd

Mens Sogndal mer og mer tok over ut i andreomgangen, kom kampens største sjanse etter en knapp time spilt. Jukka Raitala dro seg innover i banen og skrudde ballen hardt i tverrliggeren.

Gilbert Koomsons frispark 12 minutter før slutt var også en av mange sjanser som kunne ha spolert Skulleruds trenerdeebut. Skuddet fra om lag 18 meter traff utsiden av venstre stolpe.

Direkte i mål fra corner

Like før slutt skrudde Ulland Andersen corneren bak Mathias Dyngeland i Sogndal-buret. Den burde ha vært avverget – i nærmeste hjørne.

Neste hinder for Skulleruds menn blir NM-semifinalen mot Kongsvinger førstkommende torsdag.

Sogndal reiser neste søndag til Skagerak Arena med ambisjoner om å spolere Odds sølvhåp.