Disse strendene er norske vinterturisters soleklare førstevalg

Nordmenn reiser som aldri før på vinterstid. Reisebyrået Ticket har registrert en oppgang på ni prosent i bestilte reiser, mens charterselskapet Ving ligger på omtrent samme nivå som sist vinter, som karakteriseres som et «fantastisk» år for reisebransjen.

Og vi velger tradisjonelle reisemål. Ifølge Tickets salgsstatistikk velger hver tredje nordmann Spania som reisemål, og aller helst reiser til til et «nyoppusset» Gran Canaria.

Naturlig nok er det sol og varme som trekker nordmenn nedover til de spanske Kanari-øyene. Halvparten av alle reisende oppgir dette som viktigste reisegrunn. En fjerdedel oppgir behov for inspirasjon og energi som hovedmotiv for reisen.

Mer storby

- Nå som høst- og vintermørket kommer så lengter vi etter sol og varme, samt å lade batteriene å få ny energi. Seks av ti bestiller reiser som går til sol- og badreisemål. Vi ser også en stor økning til storbyer med London og Amsterdam i spissen. Faktisk øker reisene til storbyene med hele 15 prosent denne vinteren, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

Etter «Brexit» og det kraftige fallet i pund-kursen trekker London nordmenn som aldri før.

Thailand er nummer to på Tickets toppliste over de meste bestilte ferielandene i vinter og bookingene hit øker med 26 prosent i forhold til i fjor. På tredje plass ligger USA, dit reisene øker takket være nye flyruter og gode priser på billetter som en følge av økt konkurranse.

Tallene er basert på alle Tickets bestilte reiser mellom 1. november og 30. april kommende vinter.

340.000 på pakketur

Ving Norge har samme inntrykk: Nordmenn er usedvanlig glade i å reise vintertid.

- Jeg har sett på tallene våre. Vi ligger på ganske nøyaktig samme nivå som på denne tiden i fjor – syv av ti reiser er solgt – og det er vi veldig fornøyd med! Høsten 2015 var nemlig fantastisk – etter en sommer med mye regn og dårlig vær var nordmenn utsultet på sol og varme da høsten kom, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Ving Norge til Dagbladet.

- Totalt, for hele chartermarkedet, så regner vi med at nærmere 340 000 nordmenn kommer til å reise på en pakketur i løpet av vinteren. Det er Gran Canaria og Tenerife som er årets mest populære reisemål. I underkant av 200 000 nordmenn kommer til å feriere på Gran Canaria i vinter. I tillegg kommer alle som velger å pakke reisen selv med rutefly. Rundt 66 000 av oss skal reise på pakketur til Tenerife, sier Larsen-Vonstett.

Thursday, November 3rd, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments