Dette fikk Carlsen-leiren til å reagere. Stoppet bilde fra bakrommet

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): – Vi har avtalt med arrangøren i offisielle møter at kameraene på hvilerommet er for dommerens skyld. Vi visste ikke at det ble vist til publikum. Jeg er ikke hundre prosent sikker på om det er avklart med spillerne, sier Magnus Carlsens manager, Espen Agdestein til NRK.


STOPPET: Magnus Carlsen sammen med manageren, Espen Agdestein. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Vis mer

Etter bare 25 minutters spill i det femte VM-partiet mellom Carlsen og den russiske utfordreren, Sergej Karjakin, forsvant Carlsen inn på pauserommet. Nordmannen la seg langflat på sofaen, mens Karjakin ble sittende og tenke ved bordet.

Det vekket oppsikt.

- Litt arrogant

- Jeg kan ikke tenke meg noen andre som gjøre noe liknende. Mange kan oppfatte dette som litt arrogant. Det er litt rart av en verdensmester. Andre synes det er litt morsomt at han er litt annerledes, sier Dagbladets sjakkekspert, Tarjei Joten Svensen.

Det samme gjorde verdensmesteren også i fjerde parti. Da gikk bildene av ham langflat på sofaen verden rundt på sosiale medier.

Seinere i partiet sluttet produsenten å vise bilder fra bakrommet etter stallordre fra Carlsens manager Espen Agdestein.

Han visste ikke om kameraet – og var også usikker om Carlsen var klar over at han ble filmet på bakrommet:

- Jeg tror produsenten mener de har snakket med Magnus om det, men det er ikke gjort i offisiell sammenheng. Vet han ikke om det, er det ikke bra, sier Agdestein.

Samtidig understreker han at det ikke nødvendigvis er problematisk dersom verdensmesteren er klar over kameraet.

- Før jeg vet hundre prosent sikkert at Magnus vet det, syns jeg ikke de skal vise bilder derifra, sier Agdestein.

Heller ikke Sergej Karjakins manager Kyrillos Zangalis vet om russeren kjenner til TV-bildene.

– Jeg synes det er helt greit med disse bildene, men det må Sergej bestemme selv. Og jeg tror han synes det er helt greit, sier Zingalis til VG.

Produsert i USA

Det er Agon Limited som produserer bildene for det internasjonale sjakkforbundet (FIDE).

NRK formidler så produksjonsselskapets bilder sammen med egne bilder fra egne kamerateam til seerne i Norge.

Dagbladet var torsdag kveld i kontakt med vaktsjef for sjakksendingen på NRK – Arild Andersen.

Han sier følgende om det omtalte kameraet:

- Kameraet fra hvilerommet er et av kameraene som det internasjonale produksjonsselskapet tilbyr rettighetshaverne, og ettersom det er deres kamera har vi gått ut fra at de har klarert filming i hvilerommet med spillerne.

Han forsetter:

- Dette var et av tilbudene som var nytt i år, og den internasjonale produksjonen har også brukt disse bildene, som etter vår mening gir et ekstra innblikk i nerven rundt kampen. Derfor kom dette ( at Carlsen muligens ikke vet om kameraene journ.anm.) litt overraskende på oss, men dersom det er slik at Magnus Carlsen ikke har fått vite at disse bildene blir brukt i TV-sending er det selvsagt ikke greit, spillerne må vite at de kan komme på TV også fra hvilerommet.

Thursday, November 17th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments