Dette er det norske VM-laget. All-in for Kristoff

ULLEVÅL (procycling.no): Som procycling.no meldte forrige uke vil det norske laget som skal kjempe om edelt metall i emiratene bestå av Alexander Kristoff (Katusha), Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), Sven Erik Bystrøm (Katusha), Vegard Stake Laengen (IAM Cycling), Vegard Breen (Fortuneo-Vital Concept), Kristoffer Skjerping (Cannondale-Drapac), Sondre Holst Enger (IAM Cycling), Daniel Hoelgaard (FDJ) og Truls Engen Korsæth (Joker-Byggtorget).

Kristiansen presenterte en tydelig hierarki med Kristoff på toppen som kaptein, og Holst Enger og Boasson Hagen på plassene under, som lagets to jokere dersom andre scenario enn massespurt skulle utspille seg i Qatar.

- Vi prøver å huke av alle bokser for at vi skal kunne prestere i VM, sier landslagssjefen.

- Vi har en kaptein som presterer mer eller mindre hver gang han kommer i posisjon, fortsetter Kristiansen.

– Dette er andre gang vi sender ni ryttere til VM. Denne gang mener jeg vi har ni som har forutsetningene til å prestere og gjøre en solid jobb.

For andre gang i VM-historien, og første gang siden 2009, sender Norge ni ryttere til herrenes fellesstart. Denne gang med nesten bare proffer på laget. I Mendrisio var fem av ni på det norske laget debutanter på elitenivå. På Qatar-laget er antallet fire, nærmere bestemt Holst Enger, Hoelgaard, Skjerping og Korsæth. I 2009 var fem av de uttatte kontinentalryttere, denne gang er det kun Joker Byggtorgets Korsæth som ikke er proff.

Den mest rutinerte og meriterte i VM-sammenheng er Boasson Hagen, som i Qatar kjører sin 9. fellesstart.

Dermed går sølvmedaljøren fra 2012 forbi Knut Knudsen og Dag Erik Pedersen i antall fellesstarter, og er nå à jour med Kurt Asle Arvesen og Thor Hushovd, kun to deltakelser unna rekordholderen Dag Otto Lauritzen, som har kjørt elleve fellesstarter for Norge på elitenivå.

  • Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Tuesday, September 20th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments