Denne vil ligge under mange trær julaften

Julehandelen har startet godt for kjøkken-, servise- og interiørbutikkene. Mange av oss har vært innom de siste ukene, for å snuse på nyheter og oppfylle ønsker.

- Kjøkken er generelt en populær gavekategori, sier Vebjørn Torsetnes i Tilbords.

- Gryter, steikepanner, kniver og kverner er ting folk trenger og gaver som kommer høyt opp.

Nedenfor finner du kjøkkenduppeditter som går unna i butikkkjedene Tilbords, Jernia og Kitch’n akkurat nå.

Her er både ting å ønske seg – og gi bort.

- Mange ender opp med kvalitetsprodukter av kjente merker, sier Torsetnes.

Noe av utstyret i butikkene er så smart av vi skulle hatt det for lenge siden. Noe er kult i to måneder og havner innerst i skapet.

Ikke alle trenger dampkurv, småkakepresse og elektronisk lighter som lades opp med USB-kabel. Sjekk mottakerens ønsker og behov. Skulle det gå skeis, finnes heldigvis byttelapper.

Bacon uten søl

Har du vasket fett etter baconsteking noen år, virker tanken på sprøstekt bacon laget i en lukket beholder forlokkende. Baconsteker for mikrobølgeovn er en bestselger hos Jernia før jul. Stekeren, som har plass til en normal pakke bacon, har riflete bunn, slik at overskuddsfettet samler seg nederst, og lokk som sikrer mot fettsprut. Dampen slippes ut via et hull i siden. Om baconet blir sprøtt, har vi ikke testet. Den gode nyheten er at du slipper å vaske mikroen og hele utstyret går i oppvaskmaskinen.

Ja, vi elsker panner

I år går mange for eksklusive panner der ikke noe setter seg fast, gjerne spesialpanner, som traktørpanner.

Drømmer du om perfekte, tynne pannekaker? Da kan kanskje en pannekakepanne med lave kanter være løsningen.


PANNEKAKEPANNE: Skulle du ha problemer med å få pannekakene tynne og lekre, kan det hende at denne panna er verdt å prøve. Foto: Produsenten
Vis mer

Er du heldig, får du også med et redskap som fordeler røren i pannen, akkurat slik pannekakemesterne har på gata i sydligere land. Et råd fra proffene er å satse på en panne som ikke er for tung. Da blir det lettere å snu kakene. Stekepanne med lav kant kan også være lurt når du steker omelett, poteter og kjøtt.


KVALITET: Stadig flere går for dyre stekepanner, gjerne spesialpanner. De best belagte pannene fra Sabor titanium ogr Kitchen Essentials Professional 399 går unna. Foto: Produsenten
Vis mer

Mummi-kjærlighet

Det er ikke bare barn som elsker Mummi. Mange har et sterkt kjærlighetsforhold til Mummimotiver på kopper, tallerkener og skåler. Hvert år lanserer den finske produsenten Arabia to sesongkopper, ofte i begrenset opplag.

Sjekker du Finn.no eller Ebay, ser du at folk er villige til å strekke seg langt for den riktige koppen eller tallerkenen.

Akkurat nå er det nye kruset Snøhesten bestselger i mange av butikkene. Dette er gaven for dem som elsker de finske eventyrfigurene og/eller liker tanken på potensiell verdiøkning. Også servise fra Rosendahl selger godt, melder Jernia.


NORSK DESIGN: mange ønsker seg deler fra julemorgen-serien til Wik & Walsøe. Foto: Produsenten
Vis mer

Tid for nostalgi

Jul er tida for tradisjoner og for nostalgiske tilbakeblikk. Er du glad i vakker design med islett av nostalgi, burde den nye julekoppen fra designerduoen Wik &Walsøe være noe for ønskelista di. Liker du det røffere, sjekk ut serviset fra Bitz

Rett i koppen kaffe


RETT I KOPPEN: Denne plassbesparende kaffetrakteren er årets bestselger hos Tilbords. Foto: Produsenten
Vis mer

Årets julehit hos Tilbords er Lungo, er en smal plassbesparende kaffetrakter hvor kaffen renner rett ned i koppen. Trakteren til rundt 300 kroner lager kaffe med høy temperatur og er liten nok til både på hybelen hytta, kontoret og badet.

Kniver og skjærere

Det er langt fra bare nyhetene som selger godt i butikkene. Tranchersett for ribbe, knivblokker og knivsett går unna i desember. Med økt inntak av grønnsaker og raw food trenden er også kuttere som lager løvtynne skiver og ulike former på grønnsakene en ting mange ønsker seg. Mandolin, juliennejern og multikuttere er ting mange ønsker seg.


FARGER: Fargerike støpejernsgryter går unna før jul. Foto: Produsenten
Vis mer

Alt som kan brukes til pizza og taco er også populært. Den får pizzasakser i ulike modeller og tacosett. Gryter er alltid populært. Støpejernsgryte i en farge som passer kjøkkenet står på manges ønskeliste, ofte av merker som Sabor og Creuset. Grytene er også fine til eltefritt brød, en trend mange har kastet seg på. En sikker vinner under juletret er også grytesettet Party, som butikkene selger mange av hvert år.

Les mer: Dette gir superkokkene bort til jul

De beste julegavene lager du selv

Julegavene til vinelskeren

Tuesday, December 13th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments