Denne tyske jubelen er nesten for god til å være sann

Freiburg – RB Leipzig 1-4

Så seint som sesongen 2009/2010 spilte RB Leipzig i Oberliga Süd – det femte øverste nivået i Tyskland.

I dag topper laget Bundesliga – det øverste fotballnivået i landet.

Fredag kveld vant Leipzig 4-1 over Freiburg og rykket ytterligere fra Bayern München på andreplass. Etter 12 runder leder Leipzig med seks poeng.

Det er nesten for godt til å være sant.

Landslagsspiller Mats Møller Dæhli spilte de siste 13 minuttene for hjemmelaget Freiburg, men klarte ikke å snu kampen.

Naby Keita sendte Leipzig i ledelsen etter to minutter. Florian Niederlechner utliknet, før Timo Werner scoret to Leipzig-mål før pause. 3-1 ble til 4-1 elleve minutter før slutt – ved Marcel Sabitzer.

- Nesten ikke til å tro, skriver den tyske storavisa Bild om laget som har nådd toppen i rakettfart.

Leipzig ligger i den tyske delstaten Sachsen. Klubben ble grunnlagt i 2009 med penger fra Red Bull. Det tyske fotballforbundet godtok ikke dette i navnet, dermed heter klubben offsielt RasenBallsport Leipzig e.V.

Laget trenes av østerrikeren Ralph Hasenhüttl. Toppscorer er Timo Werner med sju mål.

Bayern München – som har én kamp til gode på Leipzig – møter Bayer Leverkusen lørdag.