Denne kaka skaper debatt i Danmark – tv-sjef legger seg flat

(Dagbladet): Denne uka måtte Gunnar Weis Reinhardt (35) forlate «Den store bagedyst», som sendes på DR i Danmark.

Programmet svarer til norske versjoner som «Kakekrigen» og «Hele Norge baker», og går ut på at deltakerne får forskjellige oppgaver som de skal løse på kjøkkenbenken innenfor en gitt tidsramme.

Temaet i «Den store bagedyst» denne uka var «manne-utdrikningslag».

Mens de andre deltakerne benyttet seg av stripperdekorasjoner, sigarpynt og øltønnefigurer, valgte Reinhardt å lage en bløtkake med rosa lokk, skriver Politiken.

Mer dåp enn utdrikningslag

Som bildet øverst i saken viser er kaka dekorert med jordbær og toppet med en dekorasjon som viser føttene til et elskende par, delvis gjemt under ei grå fondant-«dyne».

Reinhardts kake var imidlertid ikke «utdrikningslag-aktig» nok for dommerne.

Ifølge oppgavebeskrivelsen skulle deltakernes kaker ose av deres «fortolkning av begrepet macho», skriver Danmarks Radio (DR). Dommer Mette Blomsterberg mente imidlertid at Reinhardts kake minnet mer om noe man kunne servert til en barnedåp.


RØK UT: Gunnar Weis Reinhardt røk ut av «Den store bagedyst» denne uka. Foto: Carsten Mol / DR
Vis mer

Reinhardts bake-exit har fått danske TV-seere til å reagere.

En mannlig Facebook-bruker har fått over 1100 likerklikk på en kommentar der han beskriver «Den store bakedyst»-episoden som «ytterst sexistisk og kjønnsstereotyp»:

- Som mann er jeg dypt krenket over måten noe «mandig» defineres i episoden. Det hører mer hjemme på 1950-tallet enn i 2016, skriver Asger Sand Paludan-Müller i en kommentar rettet mot DR.

Flere har også uttrykt sin misnøye på Twitter, der hashtaggen #gunnargate har blitt tatt i bruk.

Beklager

Programsjef for «Den store bagedyst», Søren Juul Baunsgaard, legger seg flat overfor kritikken.

I en uttalelse til egen kanal sier Baunsgaard at utdrikningslag-temaet ikke var valgt med noen annen baktanke enn at det var noen nye rammer å bake innenfor.

Samtidig sier programsjefen at det gjør stort inntrykk at så mange seere reagerer på temaet, og at det ikke har vært DRs intensjon å støte noen:

- Vi beklager at det er det som har skjedd – og en annen gang vil vi sikkert angripe et slikt tema annerledes og sikre en større nyansering, uttaler Baunsgaard til DR.

Selv sier Reinhardt at han ikke helt forstår kritikken fra dommerne:

- Min kake var mild i smaken, men jeg har også vært på utdrikningslag som var stille og rolige. Det trenger ikke bare å være sprit og øl, det kan faktisk godt være champagne og jordbær, slår bakeentusiasten fast overfor DR.

Saturday, October 8th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments