Den rødeste dagen

Flytt deg! Unna vei! Folk skvetter til siden idet du sklir sidelengs ned bakken og snubler over inngangen til kjøpesenteret.

Nok en gang sent ute. Du har ikke kjøpt en eneste gave. Rett og slett nedslående er det. Du blir ikke bedre stemt av køene som møter deg denne søndagen. Og hvor i all verden ble det av november? Hoppa vi over den i år, og hvem bestemte det? Regjeringen og deres regjeringskamerater? Ok, den var for drøy. Vet det.

Men de brukte tiden sin, og vel så det, for å få i havn statsbudsjettet. På NRKs nettsider kan vi lese følgende: «Om du har tenkt å kjøpe deg en ny el-varebil, tar mye kollektivt i en storby, er gravid og gavmild, og i tillegg har tenkt å holde ettåringen din unna barnehagen, er du en budsjettvinner.»

Ja ha, ja. Har man en god slump penger, bor i storby og tenker at integrering og tidlig innsats ikke er viktig for at barna våre skal lykkes? At det er greit at regjeringen bruker langt mer penger enn de får inn? Ja, da kan man rope god jul i stua.

Vel, tilbake til de viktige tingene. Gjøre unna julegavehandelen, ordne førjulskosen og få julematen i hus! Men er det ribbe igjen i butikkene? Husker jo den store smørkrisa for en tid tilbake, kan vi risikere å bli ribbefri også? En gryende migrene melder seg.

Skulle du ønske at du hadde handla inn julegavene en dag i juli? Tar du deg i å lure på om det finnes noen som har slått seg opp som julegaveinnkjøpere, finnes det ikke konsulenter til slikt i dag? Tenker du at det kanskje hadde vært noe å leie inn en konsulent midlertidig uten vilkår. Fleksibelt og flott?

Da ber jeg deg om å huske dette: De ansatte i varehandelen står ekstra på alle søndagene sine før jul. Til glede for de mange som stresser inn og ut av kjøpesentrene i siste time, som er kronisk sent ute hvert år.

Ja, så rekker du det i år også, reddet av smilende ansatte som hjelper deg ut av knipa. Reddende engler som fortjener tusen takk for det. Som fortjener mer enn tusen takk.

Åpent de tre siste søndagene før jul. Det holder, det. Enda godt at regjeringens forslag om frislipp av søndagsåpne butikker ble skrinlagt. Bra at vi, på tross av å ha den blåeste regjeringen noensinne, faktisk fikk beholde den rødeste dagen. Enn så lenge.

Ja, vi har fortsatt en annerledes dag i uken, i alle fall fram til høsten 2017.

Thursday, December 22nd, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments